ΚΟΣΜΟΣ

Σακίρα: Έγινε άγαλμα στην πατρίδα της την Κολομβία - «Είναι μεγάλη τιμή για τη μικρή μου καρδιά...»

To άγαλμα της Σακίρα στην Κολομβία
To άγαλμα της Σακίρα στην Κολομβία
Ιnstagram

Η Σακίρα τιμήθηκε με ένα άγαλμα στην πατρίδα της, τη Μπαρανκίγια της Κολομβίας και η χαρά της είναι απερίγραπτη

Η Σακίρα έγινε άγαλμα στην πατρίδα της. Ενθουσιασμένη, η 46χρονη ποπ σταρ σε ανάρτησ'ή της στο Instagram ανακοίνωσε ότι ένα χάλκινο αγάλμα με τη μορφή της δημιουργήθηκε και τοποθετήθηκε στη γενέτειρά της, τη Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Ο καλλιτέχνης Yino Márques δημιούργησε το άγαλμα που μεταδίδει τη διαβόητη χορευτική κίνηση της τραγουδίστριας «Hips Don't Lie» από το μουσικό της βίντεο του 2005.

Η τραγουδίστρια δημοσίευσε ένα φωτογραφικό «αλμπουμ» που περιελάμβανε εικόνες της οικογένειάς της να ποζάρει στην τοποθεσία του μνημείου. Στη λεζάντα κάθε στιγμιότυπου έγραφε τι απεικονίζεται σε κάθε φωτογραφία. Στο πρώτο «κλικ» εμφανίζονται οι γονείς της Ουίλιαμ Μεμπάρακ Τσαντίντ και Νίντια Ριπόλ Τοράδο και η Σακίρα αναφέρει οτι είναι τα γενέθλια της μητέρας της.

Οι γονείς της φωτογραφίζονται στα πόδια του αγάλματος ύψους 6 μέτρων. «Με κάνει χαρούμενη που το μοιράζομαι με τους γονείς μου και ειδικά τη μητέρα μου στα γενέθλιά της», έγραψε η Σακίρα στη λεζάντα. Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια μοιράστηκε μια φωτογραφία των γονιών και των αδελφών της με τον Δήμαρχο της Μπαρανκίγια, καθώς και μια λήψη του αγάλματος και την αφιέρωση.

«Είναι πάρα πολύ για τη μικρή μου καρδιά», έγραψε η Σακίρα για την αφιέρωση. που δίνει λεπτομέρειες για τη ζωή της και τιμά την τραγουδίστρια για τον αντίκτυπό της στη μουσική. «Μια καρδιά που συνθέτει, γοφοί που δεν λένε ψέματα, ένα απαράμιλλο ταλέντο, μια φωνή που συγκινεί τις μάζες και ξυπόλητα πόδια που βαδίζουν για το καλό της παιδικής ηλικίας και της ανθρωπότητας», αναφέρει η αφιέρωση.

Πριν από το νέο άγαλμα, το Spotify τίμησε επίσης τη Σακίρα, η οποία είναι η Νο. 1 Λατίνα καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify— με τη δική της μέρα στις 29 Σεπτεμβρίου. Η «Hμέρα της Σακίρα» ξεκίνησε μετά την καμπάνια #ShakiraDeservesADay – που δημιουργήθηκε από την Κολομβιανή βάση θαυμαστών της και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο ρόλος που έπαιξαν οι θαυμαστές μου στην καριέρα μου είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί. Ξέρουν πώς να με καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα και με οδήγησαν εδώ που είμαι σήμερα με την αμέριστη υποστήριξή τους» είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, με το For the Record του Spotify.

Η Σακίρα πρόσθεσε ότι η πατρίδα της, η Κολομβία, έχει «χρησιμεύσει ως έμπνευση» για την καριέρα της, έμπνευση που όπως είναι «αμέτρητη». «Η Κολομβία είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης: για χρώματα, πολιτισμό, ήχους, ιστορίες, λαογραφία και φαγητό», εξήγησε. «Είναι μια τόσο πλούσια κουλτούρα και είμαι τόσο ευγνώμων που μεγάλωσα εκεί που ήταν και είναι η μούσα μου για όλη τη ζωή».