ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο δωρητής σπέρματος που έχει περισσότερα από 180 παιδιά θα περάσει μοναχικά Χριστούγεννα

Ο Βρετανός δωρητής σπέρματος που άφησε έγκυες περίπου 200 γυναίκες
Ο Βρετανός δωρητής σπέρματος που άφησε έγκυες περίπου 200 γυναίκες

Bρετανία: Ένας άνδρας που έκανε περισσότερα από 180 παιδιά, μέσω δωρεάς σπέρματος είπε ότι δεν παίρνει ούτε ένα δώρο τα Χριστούγεννα και ότι φέτος τις γιορτές θα δειπνήσει μόνος σε μία παμπ

Ο Βρετανός δωρητής σπέρματος με το ψευδώνυμο "Single Joe" βοήθησε να μείνουν έγκυες περισσότερες από 200 γυναίκες και μάλιστα πολλές από αυτές χωρίς να τις συναντήσει ποτέ. Παρόλα αυτά, βλέπει μόνο περίπου 10 από τα παιδιά του ετησίως και θα περάσει μελαγχολικές γιορτές.

Οπως εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Sun παραδόξως δεν μπορεί να βρει σύντροφο κάτι που αποδίδει στην «διασπορά του DNA του» που κάνει τις γυναίκες να «ζηλεύουν». «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποια που να μπορεί να ανεχθεί αυτόν τον τρόπο ζωής», είπε ο 51χρονος στην εφημερίδα, εξηγώντας τη δυσκολία του να βρει σύντροφο.

«Οι άνθρωποι λένε ότι μπορούν να το χειριστούν, αλλά τελικά τους κάνει να ζηλεύουν. Μια γυναίκα θέλει έναν άνδρα για να αφοσιωθεί σε εκείνην, να αποκτήσουν ένα παιδί… Αλλά εγώ έχω τόσα πολλά» περιέγραψε. Ο αυτοαποκαλούμενος «άγγελος του βορρά» λόγω της αποστολής του να βοηθά τις γυναίκες να τεκνοποιήσουν φέρεται να έχει αποκτήσει περισσότερα από 180 παιδιά μέσα σε 13 χρόνια.

Ο Βρετανός, ο οποίος δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες του, φέρεται να ταξιδεύει παντού από τις ΗΠΑ στην Αργεντινή έως τη Σιγκαπούρη για να δώρίσει σπέρμα. Αυτό συμβαίνει καθώς οι γυναίκες στρέφονται όλο και περισσότερο σε ιδιώτες δότες σπέρματος για να παρακάμψουν την ανάγκη να πάνε στις οδούς τεχνητής γονιμοποίησης και εξωσωματικής γονιμοποίησης, η τελευταία από τις οποίες μπορεί να κοστίσει πάνω από 11.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

«Οι διακοπές είναι συχνά τόσο έντονες με τα ταξίδια, αλλά έχω μερικά παιδιά που ζουν αρκετά κοντά μου, οπότε σκοπεύω να κάνω κάτι μαζί τους. Μπορεί να είναι ακόμη και να βγάλουμε μαζί μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία. Είναι ωραίο για τους μικρότερους να έχουν αυτή τη μνήμη. Ακόμα κι αν δεν μπορούν να θυμηθούν, θα έχουν μια φωτογραφία τουλάχιστον»

Ο Τζο λέει ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη συνήθως επικοινωνούν μαζί του μέσω social media. Εάν η επίδοξη μητέρα αποφασίσει να προχωρήσει με την διαδικασία, ορίζουν μια ημερομηνία για τις υπηρεσίες του, για την οποία μπορούν να επιλέξουν είτε AI (τεχνητή γονιμοποίηση), PI (μερική γονιμοποίηση) ή NI (φυσική γονιμοποίηση). «Ελπίζω ότι μια μέρα θα γνωρίσω αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο που μπορεί να με αποδεχτεί όπως είμαι – κάποια που θέλει να κάνει παιδιά και μπορεί να δεχτεί τα πολλά παιδιά μου που έχω ήδη», δήλωσε.

Προς το παρόν, ο Τζο λέει ότι ο απώτερος στόχος του είναι να βοηθήσει τις γυναίκες που δεν μπορούν να συλλάβουν φυσικά, ενώ αποκαλύπτει οτι από τα 180 παιδιά του έχει γνωρίσει περισσότερα από 60.

.