ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Διαδήλωση στις Βρυξέλλες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Βέλγιο: Διαδήλωση στις Βρυξέλλες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
AP.

Το συγκεντρωμένο πλήθος στις Βρυξέλλες φώναζε συνθήματα όπως: «Το Ισραήλ είναι τρομοκράτης» και «Απελευθερώστε τη Γάζα».

Σχεδόν 9.000 άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα (21/01) στις Βρυξέλλες, σε μία διαδήλωση με αίτημα τον τερματισμό των εμπόλεμων συγκρούσεων στη Γάζα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συναντηθούν αύριο (22/01) ξεχωριστά, με τους ομολόγους τους από το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, Ισραέλ Κατς και Ριγιάντ αλ Μαλίκι αντίστοιχα, με αντικείμενο συζήτησης τρόπους για τον τερματισμό της βίας στη Γάζα.

Στις Βρυξέλλες αναμένονται, επίσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, ο Άχμεντ Άμπουλ Γέιτ, για γεύμα εργασίας με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Στη σημερινή διαδήλωση, υπό ένα πανό με γραμμένη τη φράση «Δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη», οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη γενοκτονία», «Το Ισραήλ είναι τρομοκράτης» και «Απελευθερώστε τη Γάζα». Ορισμένοι επέκριναν την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη «ντροπιαστική αδυναμία της να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους, ενώ, άλλοι ζητούσαν μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις