ΚΟΣΜΟΣ

Khristianne Uy: Η σεφ των Καρντάσιαν για τα θεματικά πάρτι, τις λιχουδιές και την καριέρα της

H σεφ των διασήμων, Khristianne Uy
H σεφ των διασήμων, Khristianne Uy

Η Khristianne Uy  ή αλλιώς «σεφ Κ» έχει χιλάδες ακολούθους, κοινοποιώντας τα γεύματα που φτιάχνει για τους διάσημους πελάτες της. Στους πιστούς της  περιλαμβάνονται οι Σαρλίζ Θέρον, Σάλμα Χάγιεκ και Τσάρλι Σιν αλλά πάνω απ όλα η οικογένεια Kαρντάσιαν

Η «σεφ Κ» όπως είναι ευρύτερα γνωστή, μαγειρεύει για διασημότητες εδώ και δεκαετίες, από τους πιο γνωστούς πελάτες της ωστόσο είναι η οικογένεια Καρντάσιαν-Τζένερ. Ο Αμερικανός παραγωγός Ράιαν Σίκρεστ είναι εκείνος που τη σύστησε στις ινφλουένσερ σχεδόν τυχαία όπως λέει σήμερα και από τότε η σχέση τους είναι πιστή και συνεχής.

Η Uy μαγείρευε «πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο» για τον πρώην οικοδεσπότη του American Idol στην Καλιφόρνια πριν μετακομίσει μαζί του στη Νέα Υόρκη, όταν της τηλεφώνησε για να λάβει μέρος στο σόου «Live with Kelly and Ryan» το 2017. «Μου ζήτησε να μετακομίσω στη Νέα Υόρκη και το έκανα, γιατί τον θαυμάζω ως άνθρωπο» λέει στο περιοδικό PEOPLE. Μετά από περίπου ένα χρόνο ζωής στο «Μεγάλο Μήλο» όμως, πέθανε ο πατέρας της και εκείνη ήθελε να επιστρέψει στη Δυτική Ακτή.

Mε την Κόρτνεϊ και τον Τράβις Μπάρκερ

«Του είπα ότι έπρεπε να επιστρέψω σπίτι και ότι ήταν τελευταία επιθυμία του πατέρα μου να είμαι κοντά στη μαμά μου», θυμάται. «Νόμιζα ότι θα εκνευριζόταν πολύ γιατί με μετέφερε εκεί, με τακτοποίησε και τώρα έφευγα. Το πρώτο πράγμα που είπε, δεν θα το ξεχάσω ποτέ ήταν: «Σεφ, έχεις προγραμματίσει καμία δουλειά πίσω στο σπίτι;». Σύμφωνα με την ίδια πήρε αμέσως τηλέφωνο και της έδωσε στην άλλη γραμμή την Κρις Τζένερ. Από εκείνο το ένα τηλεφώνημα και μετά όπως λέει με χιούμορ «πέρασα από ένα αφεντικό σε 20 κορίτσια αφεντικά», γελάει.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, η Φιλιππινέζα σεφ συνεργάζεται με τα αστέρια των Kαρντάσιαν για όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις και τις επετείους τους, παρακολουθώντας την οικογένεια να μεγαλώνει στην πορεία. «Είδα κυριολεκτικά τον Mέισον και δεν τον αναγνώρισα! Και είχαν περάσει μόνο λίγοι μήνες!». λέει για το μεγαλύτερο παιδί της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν. «Τα περισσότερα παιδιά δεν ήταν καν σπόροι, όταν ξεκίνησα τη συνεργασία μαζί τους».

H «σεφ Κ» εξακολουθεί να μαγειρεύει τακτικά για όλες τις Καρντάσιαν και μπορεί να αναφέρει τους διατροφικούς περιορισμούς και τις προτιμήσεις τους με συνέπεια και αυστηρότητα. «Σκοτ: όχι γαλακτοκομικά», άρχισε, αναφερόμενη στην πρώην σύντροφο της Koρντεϊ Kαρντάσιαν. «Kόρτνεϊ: εξαρτάται από το τι λέει ο γιατρός - όχι αυγά, είναι vegan τώρα, όχι γλυκοπατάτες, όχι γλουτένη. Kλόι: κοτόπουλο, μόνο λευκό κρέας.

Τα παιδιά: Απομνημονεύω επίσης τους διατροφικούς τους περιορισμούς. Kένταλ τίποτα πικάντικο. Kιμ: όχι κόλιαντρο. Kάιλι σούπα όλη την ώρα.» Αυτού του είδους οι αποκαλύψεις έχουν τραβήξει τους θαυμαστές πιο βαθιά στον κόσμο της, δίνοντας στην ιδιωτική σεφ έναν παράδοξα δημόσιο ρόλο. Οι Kαρντάσιαν βοήθησαν επίσης να ενισχύσει το προφίλ της

Η σεφ συνήθιζε να μαγειρεύει για την οικογένεια σε πιο τακτική βάση, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας άνοιξε μια εταιρεία catering με την ευλογία τους. Τώρα, μαγειρεύει για ειδικές περιστάσεις των σταρ όπως το bachelorette party της Κόρντεϊ, τα πάρτι και τις εκδηλώσεις τους.

Φέτος τα Χριστούγεννα, βοήθησε να φτιαχτεί μία από τις αγαπημένές νοστιμιές της Κρις Τζένερ. «Ένα από τα αγαπημένα πιάτα της κυρίας Τζένερ είναι μια παρμεζάνα μελιτζάνας και ήθελα απλώς να προσθέσω μία πινελιά χωρίς να αλλάξω τόσο πολύ το γευστικό προφίλ που της αρέσει», λέει. «Έψησα λοιπόν μερικές μελιτζάνες στη σχάρα και μετά έβαλα λίγη ρικότα, έβαλα γέμιση γαλοπούλας, του έδωσα μια αίσθηση διακοπών και μετά την έψησα σε σπιτική μαρινάρα».

Τα γιορτινά γεύματα των Καρντάσιαν-Τζένερ είναι διαφορετικά από το μέσο νοικοκυριό. Πριν από μια γιορτή όπως τα Χριστούγεννα, η Uy εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις ημέρες θεματικών δείπνων για τα οποία συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια μαζί, όπως «Μεξικάνικη Τρίτη, Ασιατική Τετάρτη, Ιταλική Πέμπτη». Ενώ της αρέσει να μαγειρεύει για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, είναι τα ιδιαίτερα, θεματικά πάρτι για τα οποία ανυπομονεί πραγματικά.

«Τα θέματα των παιδικών πάρτι γενεθλίων είναι τόσο δημιουργικά, ειδικά για τη Νορθ, η οποία σχεδιάζει τα δικά της πάρτι», λέει για την κόρη της Κιμ Καρντάσιαν. Η Uy μοιράζεται βίντεο με το περίπλοκο φαγητό από τα πάρτι της οικογένειας στα social media, όπως το πάρτι γενεθλίων του μικρότερου γιου της Κλόι Καρντάσιαν, Tέιτουμ με θέμα το διάστημα ή την ποδοσφαιρική γιορτή του γιου της Κιμ, Σαιντ. Το Instagram και το TikTok της είναι γεμάτα με παρασκήνια από τα πάρτι άλλων διάσημων πελατών της. Ως αποτέλεσμα, έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 300.000 ακόλουθους στις δύο πλατφόρμες.

«Όλοι απλώς βλέπου oτι εργάζομαι για διασημότητες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι ταπεινό να γνωρίζεις ότι όλοι τρώμε το ίδιο πράγμα», λέει. «Και αν μπορώ να βοηθήσω να μαγειρέψω όμορφες αναμνήσεις, έχω κάνει καλή δουλειά».