ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Νεκροί οι πεζοναύτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στο Σαν Ντίεγκο

Καλιφόρνια: Νεκροί οι πεζοναύτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στο Σαν Ντίεγκο
AP/Φωτογραφία αρχείου

Το CH-53E Super Stallion εξαφανίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου, ενώ επέστρεφε στη βάση της Μιραμάρ του Σώματος Πεζοναυτών του Σαν Ντιέγκο, μετά από εκπαίδευση στην αεροπορική βάση Κριτς, βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. 

Νεκροί είναι οι Αμερικανοί πεζοναύτες οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο συνετρίβη στα βουνά έξω από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια καταιγίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Το CH-53E Super Stallion εξαφανίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου, ενώ επέστρεφε στη βάση της Μιραμάρ του Σώματος Πεζοναυτών του Σαν Ντιέγκο, μετά από εκπαίδευση στην αεροπορική βάση Κριτς, βορειοδυτικά του Λας Βέγκας.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης

«Με βαριά καρδιά και βαθιά θλίψη μοιράζομαι την απώλεια πέντε εξαιρετικών πεζοναυτών της 3ης Πτέρυγας Αεροσκαφών Πεζοναυτών και των Ιπτάμενων Τίγρεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Μάικλ Τζ. Μποργκσούλτε διοικητής της 3ης Πτέρυγας Αεροσκαφών Πεζοναυτών.

Τα ονόματα των πεζοναυτών δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες για την ανάσυρση των λειψάνων των πέντε και διεξάγεται έρευνα για τη συντριβή.