ΚΟΣΜΟΣ

Το λουλούδι που λατρεύουν οι γιαγιάδες, αλλά στέλνει τους Ρώσους στη φυλακή

Το λουλούδι που λατρεύουν οι γιαγιάδες, αλλά στέλνει τους Ρώσους στη φυλακή

Ρητή απαγόρευση για την καλλιέργεια του λουλουδιού που ονομάζεται bindweed

Αυστηρές ποινικές κυρώσεις εισήχθησαν στο ρωσικό νομοθετικό πλαίσιο για την καλλιέργεια του πολύχρωμου λουλουδιού που ονομάζεται bindweed.

Το συγκεκριμένο λουλούδι, το οποίο είναι γνωστό ως bindweed ή αλλιώς Κομβόλβουλος, θεωρείται πως περιέχει παραισθησιογόνες ουσίες.

Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα της ρωσικής κυβέρνησης, που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο των νομικών πράξεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τώρα η καλλιέργεια δέκα ή περισσότερων θάμνων του λουλουδιού τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 231 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας «για την παράνομη καλλιέργεια απαγορευμένων φυτών που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Γκαβρίλοφ, οι σπόροι του Κομβόλβουλου περιέχουν παραισθησιογόνες ουσίες. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος καλλιεργεί μεγάλη ποσότητα αυτού του φυτού τότε αυτό θα χαρακτηριστεί ως έγκλημα.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να καλλιεργηθεί το δημοφιλές πολύχρωμο λουλούδι κήπου, bindweed, το οποίο όλες οι γιαγιάδες λατρεύουν να φυτεύουν κατά μήκος στους φράχτες. Είναι σημαντικό να το θυμάστε αυτό, γιατί συνιστά ευθύνη για την αποτυχία του καλλιεργητή να λάβει μέτρα για την καταστροφή άγριων φυτών με ναρκωτικές ουσίες», είπε ο βουλευτής.

Πρόσθεσε ότι το φυτό πολλαπλασιάζεται γρήγορα και συχνά μπορεί να βρεθεί κατά μήκος των δρόμων.