ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπό έρευνα 3 εργαζόμενοι στην κλινική για τα ιατρικά αρχεία της Κέιτ Μίντλετον

kate-william

Δεν είναι σαφές εάν έχουν τεθεί σε αναστολή ή πότε η κλινική ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τον ισχυρισμό ότι προσπάθησαν να «κρυφοκοιτάξουν» τις ιατρικές σημειώσεις

Τρεις εργαζόμενοι στην κλινική του Λονδίνου τέθηκαν υπό έρευνα από τη διοίκηση για απόπειρα πρόσβασης στα ιατρικά αρχεία της Κέιτ Μίντλετον .

Και οι τρεις εργάζονται στο διάσημο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά νωρίτερα φέτος και όπου ο βασιλιάς Κάρολος νοσηλευόταν για διόγκωση προστάτη πριν διαγνωστεί με καρκίνο .

Δεν είναι σαφές εάν έχουν τεθεί σε αναστολή ή πότε η κλινική ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τον ισχυρισμό ότι προσπάθησαν να «κρυφοκοιτάξουν» τις ιατρικές σημειώσεις.

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας πιστεύεται ότι ενημερώθηκε για την πιθανή παραβίαση δεδομένων. Οι ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες του Βασιλιά δεν επηρεάστηκαν.

Εκτός από μια δήλωση που έγινε από την ηγεσία της κλινικής, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση του προσωπικού και τις ενέργειες που έχει λάβει εναντίον τους.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) λέει ότι διερευνά το περιστατικό καθώς η ίδια η κλινική λέει ότι θα λάβει «όλα τα κατάλληλα μέτρα» για να διερευνήσει την εικαζόμενη παραβίαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κλινικής του Λονδίνου έχει δεσμευτεί ότι «θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, ρυθμιστικά και πειθαρχικά μέτρα», καθώς διερευνά τους ισχυρισμούς παραβίασης δεδομένων.

Η πριγκίπισσα λέγεται ότι γνωρίζει τους ισχυρισμούς, ενώ εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε: «Αυτό είναι θέμα της Κλινικής του Λονδίνου».

Οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πάντως ότι η Κέιτ πιθανότατα σοκαρίστηκε από την είδηση ​​της υποτιθέμενης παραβίασης δεδομένων - αλλά είναι πολύ απασχολημένη με την υγεία της και την ανάρρωσή της, ώστε να ασχοληθεί περαιτέρω.