ΚΟΣΜΟΣ

Η Κλινική του Λονδίνου απαντά για την Κέιτ Μίντλετον - «Θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα»

Η Κλινική του Λονδίνου απαντά για την Κέιτ Μίντλετον - «Θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα»
Η Kate Middleton
Getty / Φωτογραφία Αρχείου

Το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε η Κέιτ Μίντλετον εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της παραβίασης των ιατρικών αρχείων 

Ανακοίνωση για την υπόθεση της παραβίασης του ιατρικού απόρρητου της Κέιτ Μίντλετον εξέδωσε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο για την χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στην οποία υποβλήθηκε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Κλινικής του Λονδίνου υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της φερόμενης παραβίασης προσωπικών δεδομένων που σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας.

«Όλοι στην Κλινική του Λονδίνου έχουμε πλήρη επίγνωση των ατομικών, επαγγελματικών, νομικών και ηθικών υποχρεώσεών μας, σχετικά με το απόρρητο των ασθενών», δήλωσε ο Αλ Ράσελ.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα και τη διακριτικότητα που επιδιώκουμε να παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Διαθέτουμε συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση παραβίασης θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα, πειθαρχικά, κανονιστικά και ερευνητικά. Δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομειο για όσους παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε ασθενή ή συναδέλφου μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται υπό έρευνα, η οποία διατάχθηκε καθώς τουλάχιστον ένα μέλος του προσπάθησε να αποκτήσει, παράνομα, πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία για την Κέιτ Μίντλετον όσο εκείνη ήταν ασθενής στην ιδιωτική κλινική.

Το παλάτι του Κένσινγκτον σχολιάζοντας την υπόθεση δήλωσε πως «Είναι θέμα της κλινικής».

Την ίδια ώρα, ο άνθρωπος ο οποίος τράβηξε το βίντεο που δείχνει την Κέιτ μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ να ψωνίζουν σε κατάστημα με φρέσκα προϊόντα στο Ουίνδσορ απαντά σε όσους δεν πείθονται ότι πρόκειται για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και όχι για κάποια άλλη, ξεσπώντας: «Τι άλλο θέλετε;», ενώ δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τις φήμες γύρω από την υγεία της Μίντλετον, όταν τους συνάντησε το περασμένο Σάββατο.

Παράλληλα η διάσημη σωσίας της Κέιτ, Χάιντι Άγκαν με βίντεο στο Tik Tok δήλωσε ότι δεν ήταν εκείνη μαζί με τον Ουίλιαμ στη φάρμα.

Πάντως, η επίσημη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ, μετά την περιπέτεια με την υγεία της ίσως και να μην αργήσει τόσο, καθώς φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι μπορεί να συνοδεύσει την βασιλική οικογένεια στην λειτουργία στο Αββαείο του Ουέστμιίνστερ για το καθολικό Πάσχα την Κυριακή 31 Μαρτίου.