ΚΟΣΜΟΣ

«Πόλεμος» για την Κέιτ Μίντλετον: Διχασμένη η χώρα απέναντι στον γρίφο - Τι λέει διάσημη σωσίας της

Η πιο διάσημη σωσίας της Κέιτ Μίντλετον
Η πιο διάσημη σωσίας της Κέιτ Μίντλετον

Συνεχίζεται στη Βρετανία το «θρίλερ» με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μίντλετον Η χώρα έχει διχαστεί σε δύο στρατόπεδα, με τους μεν να πιστεύουν το παλάτι του Κένσιγκτον και να ζητούν να κλείσει επιτέλους το θέμα και τους δε να συνεχίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας για σωσίες, επικείμενα διαζύγια και μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Η πιο διάσημη σωσίας της πριγκίπισσας πάντως τη στηρίζει «100%»

Ο άνθρωπος που κινηματογράφησε την πρώτη εμφάνιση της Κέιτ μετά την πολυσυζητημένη επέμβαση λέει ότι τα τρολ που στηρίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας είναι «παραληρηματικά», την ώρα που πολλοί επιμένουν οτι δεν ήταν εκείνη που εμφανίστηκε πρόσφατα σε κατάστημα αγροτικών προϊόντων, αλλά η σωσίας της.

Ο Νέλσον Σίλβα, 40 ετών, είπε ότι είδε την πριγκίπισσα της Ουαλίας «με τα μάτια του» το Σάββατο καθώς εμφανίστηκε στο τοπικό της αγρόκτημα The Windsor Farm Shop, μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ. Εκατομμύρια άνθρωποι ανακουφίστηκαν όταν είδαν «χαρούμενη, χαλαρή και υγιή» την Κέιτ να χαμογελά καθώς έφευγε βιαστικά από το κατάστημα κρατώντας μια γεμάτη τσάντα για ψώνια.

Άλλοι ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, συνέχισαν να προωθούν παράλογους ισχυρισμούς, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η γυναίκα στο βίντεο δεν ήταν η πριγκίπισσα αλλά στην πραγματικότητα μια σωσίας της. Η αθλητική ρεπόρτερ του BBC, Sonja McLaughlan, φάνηκε να είναι μεταξύ εκείνων που τροφοδότησαν την περίεργη πρόταση όταν είπε στους followers της στο X ότι «προφανώς δεν ήταν η Kέιτ» στο βίντεο Σε ένα διαγραμμένο πλέον tweet, πρότεινε μάλιστα ότι ακόμη και ο διάδοχος του θρόνου θα μπορούσε να είχε αντικατασταθεί από έναν ηθοποιό.

Μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που συνάντησε την Πριγκίπισσα της Ουαλίας στο τμήμα κρεάτων του καταστήματος ο κύριος Σίλβα είπε στη Sun: «Δεν είμαι τόσο σοκαρισμένος που αυτά τα σχόλια συνεχίζονται, απλώς έχω μπερδευτεί πώς ακριβώς μπορούν να συνεχίζονται. Αυτό είναι ένα βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα εκείνη και τον Ουίλιαμ. Τους είδα με τα μάτια μου. Ήταν μια εντελώς χαλαρή κατάσταση. Τι άλλο χρειάζονται για να την αφήσουν ήσυχη; Νόμιζα ότι μετά την κυκλοφορία του θα ηρεμούσαν. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν επενδύσει τόσο πολύ στο δράμα τώρα ».

Ο 40χρονος πατέρας, ο οποίος συνάντησε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας το μεσημέρι του Σαββάτου στο Windsor Farm Shop, πίστευε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο θα έδινε τέλος στις άγριες φήμες γύρω από την υγεία της Κέιτ, αλλά φοβάται ότι έκανε το αντίθετο.

Μετά την εμφάνιση του βίντεο, ορισμένοι σχολίασαν ότι η Κέιτ ήταν πολύ ψηλή στο βίντεο για να είναι εκείνη, ενώ μια άλλη τρελή θεωρία ισχυρίστηκε ότι το βίντεο είχε ηχογραφηθεί τον Δεκέμβριο επειδή υπήρχε «χριστουγεννιάτικος διάκοσμος» στο παρασκήνιο.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, οι φήμες για σωσίες κέρδισαν περισσότερες από 12 εκατομμύρια προβολές στο X και περισσότερες από 11 εκατομμύρια στο TikTok. Ο Σίλβα δήλωσε «σοκαρισμένος» και «μπερδεμένος» ως προς το γιατί συνεχίζονται οι θεωρίες συνωμοσίας. Είπε ότι είδε τον μελλοντικό βασιλιά και τη βασίλισσα με τα μάτια του και «ήταν μια εντελώς χαλαρή κατάσταση».

«Ακόμη και διάσημοι άνθρωποι είναι ένοχοι», πρόσθεσε ο κ. Σίλβα. «Οι άνθρωποι με μια μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος τώρα γιατί φαίνονται τόσο παραληρηματικοί». Κάλεσε όσους προωθούν ισχυρισμούς στο Διαδίκτυο να «αφήσουν» την πριγκίπισσα και να σταματήσουν να αναπαράγουν τις αβάσιμες «φήμες και τα ψέματά» τους. Ο πατέρας, που ζει στην πόλη με τη γυναίκα και την κόρη του, είχε ηχογραφήσει το ζευγάρι για να στείλει το ντοκουμέντο πίσω στην οικογένειά του την Πορτογαλία.

Η εμφάνιση της Κέιτ το Σαββατοκύριακο ηταν η πρώτη μετά την προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλακή χώρα τον Ιανουάριο. Παρά το γεγονός ότι το Παλάτι του Κένσινγκτον ορίζει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ανάρρωση της πριγκίπισσας -με την επιστροφή της στο προσκήνιο να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των εορτών του Πάσχα- τα διαδικτυακά τρολ έχουν πυροδοτήσει περίεργες θεωρίες.

H ρεπόρτερ του ΒΒC

Μεταξύ άλλων αναφέρουν οτι είναι νεκρή, ότι έχει αντικατασταθεί από μία σωσία ή ότι ο γάμος της Ουαλίας αντιμετωπίζει προβλήματα. Λάδι στη φωτιά έριξε και η McLaughlan του BBC γράφοντας: «Ενοχλητικό που εφημερίδες όπως οι Times το αναφέρουν ως γεγονός. Τίτλος «Η Κέιτ εμφανίζεται δημόσια για πρώτη φορά», όταν σαφώς δεν είναι εκείνη. Όπως είπε κάποιος. Θα μπορούσε να είναι δύο σωσίες τους που κάνουν αταξίες.

Σχολιάζοντας ένα βίντεο που συνέκρινε την πριγκίπισσα στο βίντεο με άλλες προηγούμενες φωτογραφίες της, πρόσθεσε: «Προφανώς δεν είναι η Κέιτ. Κάποιες εφημερίδες το αναφέρουν ως γεγονός. Αλλά δεν είναι αυτή. Κανένας θεωρητικός συνωμοσίας, αλλά όλα είναι πολύ περίεργα ». Το BBC αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι ισχυρισμοί για σωσία οδήγησαν την «πιο ρεαλιστική» Κέιτ Μίντλετον της Βρετανίας να απορρίψει τις «τρελές» θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι αυτή στο βίντεο, αντί για την πραγματική Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η Χάιντι Άγκαν, 43 ετών, η οποία κερδίζει χρήματα, υποδυόμενη την πριγκίπισσα για περισσότερο από μια δεκαετία, είπε ότι πιστεύει «100%» είναι η Κέιτ και ο Ουίλιαμ στα πλάνα.

«Υπήρξαν προφανώς κάποιες εικασίες για το αν ήταν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ σε αυτά τα πλάνα και τις φωτογραφίες», είπε στη Mirror. «Στην πραγματικότητα, τα δικά μου μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τρελαθεί καθώς οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι εγώ, αλλά ξέρω ότι δεν είναι. Ήμουν στη δουλειά εκείνη τη στιγμή, οπότε ξέρω ότι δεν είμαι εγώ. Πιστεύω 100% ότι είναι Κέιτ και ο Ούλιαμ σε αυτό το βίντεο. «Άρα είναι ζωντανή και μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι' αυτό. Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί κάπως τώρα», πρόσθεσε.