ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα

Ο ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις φρικιαστικές εικόνες μετά την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (22/03) σε πολυχώρο ψυχαγωγίας στη Μόσχα, με τον τραγικό απολογισμό να κάνει –μέχρι στιγμής– λόγο για τουλάχιστον πενήντα νεκρούς και εκατό τραυματίες.

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έχουν ταυτοποιήσει τους πέντε δράστες και μάλιστα, έδωσαν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα. Στα πρόσωπα τριών από αυτούς, υπάρχουν και τα ονόματα.

Οι δράστες ακόμη αναζητούνται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες στο πλαίσιο των ερευνών έχουν περικυκλώσει το κτήριο, που εξακολουθεί να φλέγεται έπειτα από δύο εκρήξεις.

Υπενθυμίζεται πως την 7η Μαρτίου, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα την τελευταία στιγμή.

Οι δράστες σχεδίαζαν να επιτεθούν στους ενορίτες της συναγωγής με πυροβόλα όπλα. «Κατά τη διάρκεια της κράτησης, οι τρομοκράτες πρόβαλαν ένοπλη αντίσταση στους αξιωματικούς της FSB της Ρωσίας και ως αποτέλεσμα εξουδετερώθηκαν από πυρά ανταπόδοσης», γνωστοποίησε η ειδική υπηρεσία. Στον τόπο διαμονής των ριζοσπαστών στην περιοχή Kaluga, κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Σχετικές ειδήσεις