ΚΟΣΜΟΣ

Βαλτιμόρη: Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο πριν την πρόσκρουση του πλοίου στη γέφυρα

Βαλτιμόρη: Βίντεο - ντοκουμέντο λίγο πριν την πρόσκρουση του πλοίου στη γέφυρα
AP

Η γέφυρα στη Βαλτιμόρη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε όταν προσέκρουσε σε αυτήν φορτηγό πλοίο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την πορεία του πλοίου λίγο πριν προσκρούσει στη γέφυρα της Βαλτιμόρης, σκορπώντας τον θάνατο, ενώ οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους, οι οποίοι πλέον θεωρούνται νεκροί.

Τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας καταγράφουν την πορειά του πλοίου μόλις λίγα λεπτά πριν πέσει πάνω στη γέφυρα και οδηγήσει στην κατάρρευσή της και μία μεγάλη εθνική τραγωδία για τις ΗΠΑ με 6 επιβεβαιωμένα νεκρούς.

«Η γέφυρα χάθηκε και τη θέση της πήρε μία θολούρα και κόκκινα και μπλε φώτα των σωστικών συνεργείων» λένε μάρτυρες στο BBC.

Σοκαρισμένοι ντόπιοι έκαναν ουρές για να δουν το σημείο, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Βαλτιμόρης, «τα καλύτερα μυαλά στον κόσμο βρίσκονται εδώ και εργάζονται μεθοδικά και πειθαρχημένα».

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των αγνοούμενων καταρρέουν όταν ακούνε ότι σταματούν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουν τα βάσανα των οικογενειών και των τεσσάρων θυμάτων των οποίων οι σοροί δεν έχουν βρεθεί ακόμη», λέει αδελφός αγνοούμενου.

Ο Γιώργος Μαραγκουδάκης, πλοίαρχος εν αποστρατεία αναφέρει στον Alpha πως «δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβουν δύτες να εμπλακούν με όλα αυτά τα σίδερα εκεί πέρα», συμπληρώνοντας ότι «μπορούν μόνο με υποβρύχια κατευθυνόμενα οχήματα να ψάξουν αλλά πρέπει να περιμένουν να κατακάτσει η βυθισμένη γέφυρα».