ΚΟΣΜΟΣ

Γιγαντώνεται ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη - Στόχος με drone το EURO της Γερμανίας;

Γιγαντώνεται ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη - Στόχος με drone το EURO της Γερμανίας;
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία

Γιγαντώνεται η ανησυχία και ο φόβος για ένα επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε κάποια μεγάλη εκδήλωση στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, μετά από όσα συνέβησαν στη Μόσχα.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις αυτό το καλοκαίρι όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην BILD ο επικεφαλής του συνδικάτου της γερμανικής αστυνομίας, Andreas Rosskopf.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν drones. «Τα drones γίνονται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα», έτσι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα εισαγάγουν μια «πλήρη εθνική απαγόρευση των πτήσεων με drone σε όλη τη Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία διαθέτει ήδη πυροβόλα αντι-drone.

«Είναι το ISIS που, από το 2014-2015, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο drones σε επιθέσεις: drones καμικάζι και drones με εκρηκτικά. Σήμερα, η τεχνολογία έχει γίνει πιο προσιτή. Αυτό αυξάνει τον πραγματικό κίνδυνο οι δολοφόνοι να καταφύγουν σε αυτό το φθηνό και εξ αποστάσεως μέσο. Τα σχέδια για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι πανταχού παρόντα σε σχετικά φόρουμ», δήλωσε στη δημοσίευση ο Αυστριακός ερευνητής τρομοκρατίας Νίκολας Στοκχάμερ.

Ο ειδικός σημείωσε ότι τώρα οι τρομοκράτες, κατά κανόνα, χρησιμοποιούν μικρά εμπορικά drones που αγοράζονται μέσω του Διαδικτύου. «Ο κίνδυνος θα αυξηθεί εάν καταφέρουν να βρουν και σύγχρονα στρατιωτικά drones στις τρέχουσες εμπόλεμες ζώνες», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι και οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών συνιστούν την ακύρωση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι λόγω της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.