ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Εικόνες Αποκάλυψης μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ - 9 νεκροί, πάνω από 800 τραυματίες

Ταϊβάν: Εικόνες Αποκάλυψης μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ - 9 νεκροί, πάνω από 800 τραυματίες
Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο αναζητώντας εγκλωβισμένους πολίτες μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν
AP

Τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βρουν εγκλωβισμένους πολίτες

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν στην Ταϊβάν μετά τον φονικό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ. Οι υλικές ζημιές τεράστιες, τουλάχιστον 26 κτίρια ισοπεδώθηκαν, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους είναι εφικτό. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 9, ωστόσο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολλούς περισσότερους, καθώς δεκάδες είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα γκρεμισμένα κτίρια. Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 800.

Άνοιξε η γη, πολυώροφα κτίρια έγιναν ένα με το έδαφος, αντικείμενα γκρεμίστηκαν από ράφια. Τρόμος και ουρλιαχτά απόγνωσης. Οι πολίτες της Ταϊβάν βίωσαν στιγμές αποκάλυψης με τους περισσότερους εξ αυτών να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες εμπειρίες.

«Όλα τα πράγματα έπεσαν, τα πάντα καταστράφηκαν», είπε μία κάτοικος της περιοχής. Εν τω μεταξύ, τα αυτοκίνητα «χόρευαν» στους δρόμους, πολυκατοικίες έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι, δρόμοι «σκίστηκαν» στα δύο. «Φόρεσα γρήγορα τα ρούχα μου, άρπαξα το παιδί μου και βγήκαμε έξω», είπε μία άλλη κάτοικος.

Στη νοτιοανατολική ακτή σημειώθηκαν σφοδρές κατολισθήσεις. «Κουνούσε πολύ βίαια. Όλες οι μοτοσικλέτες έξω από το σπίτι έπεσαν κάτω». Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βρουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια. Σκάβουν σήραγγες για να τους πλησιάσουν. Μάλιστα μέλη των διασωστών αναφέρουν πως καθώς βρίσκονται στα γυρτά κτίρια, αυτά κινούνται, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, προτού πλησιάσουν τους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε σε υποθαλάσσια περιοχή. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης Hualien, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Οι ισχυροί μετασεισμοί έχουν φέρει τεράστιο πανικό, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει δίχως ρεύμα.

Ο αρχηγός της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ Τε, επισήμανε πως προτεραιότητα είναι η διάσωση των εγκλωβισμένων. «Πρέπει να μάθουμε πόσοι άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι».

Κίνα και Ιαπωνία έχουν προσφέρει βοήθεια στην Ταϊβάν καθώς ο μεγάλος σεισμός για τον οποίο υπήρχαν φόβοι, τελικά ήρθε και αποδείχθηκε απέραντα καταστροφικός.

Σχετικές ειδήσεις