ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η γυναίκα που βρήκε το κρανίο του μικρού Εμίλ σπάει τη σιωπή της - «Ήξερα ότι ήταν αυτός»

O μικρός Εμίλ που εξαφανίστηκε στη Γαλλία
O μικρός Εμίλ που εξαφανίστηκε στη Γαλλία

Η γυναίκα που εντόπισε το κρανίο του δίχρονου Εμίλ στη Γαλλία μίλησε για πρώτη φορά για τη μακάβρια ανακάλυψη που έδωσε νέα τροπή στο θρίλερ της πολύκροτης εξαφάνισης 

Η πεζοπόρος γύρω στα 60 που εντόπισε το κρανίο του δίχρονου Εμίλ Σολέιγ στη Γαλλία περιέγραψε τις στιγμές από την ώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με το φριχτό θέαμα μέχρι τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι της στις 30 Μαρτίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV έλαβε τη μαρτυρία της «Μανόν» όπως είναι το ψευδώνυμό της, που βρήκε το κρανίο του μικρού. Τη μοιραία ημέρα η τακτική πεζοπόρος στην περιοχή (όπου ζει) πήρε μια διαδρομή που γνωρίζει καλά, κάτω από το χωριό Βερνέ στις Άλπεις. Στη συνέχεια ανακάλυψε «στη μέση του μονοπατιού» «το πράγμα», όπως ονόμασε χαρακτηριστικά το κρανίο. «Ήξερα ότι ήταν αυτός», εξήγησε στη συνέντευξή της με δάκρυα στα μάτια.

Λόγω του ασθενούς τηλεφωνικού δικτύου στα βουνά, αποφάσισε να πάρει το εύρημα στο σπίτι. «Θα μπορούσα να το είχα αφήσει, αλλά μετά, μέχρι να επιστρέψω, δεν θα ήταν πια εκεί», εξηγεί. «Γι’ αυτό το σήκωσα, ξέρω ότι τέτοιες μέρες, αν περιμένεις ειδικά τις μέρες με αέρα όπως αυτή, το βουνό δεν είναι πια το ίδιο». Όπως είπε θυμάται ότι κουβάλησε το κρανίο μέχρι το σπίτι της κάτω από το μπράτσο της «επειδή η2024-04-11 12:20:21 αίσθηση ότι αγγίζει το δέρμα μου με τρόμαζε».

Το κρανίο ήταν «λευκό» και «εντελώς καθαρό», είπε σύμφωνα με το Sky News, με μόνο τα πάνω δόντια να είναι στη θέση τους. Η γυναίκα φρόντισε να έχει ένα σημείο αναφοράς προκειμένου να δείξει στην αστυνομία πού έκανε την ανακάλυψη και σημείωσε ένα κοντινό δέντρο που είχε καταρρεύσει στο πλάι.

«Έτρεχα, ήθελα να βιαστώ», είπε για την επιστροφή της στο σπίτι έχοντας στα χέρια της το κρανίο του παιδιού. «Είπα στον εαυτό μου: “γρήγορα, γρήγορα, γρήγορα – πρέπει να το μαζέψω και η αστυνομία θα βρει τον ένοχο… η έρευνα θα προχωρήσει επιτέλους”».

Έφτασε στο σπίτι και κάλεσε την αστυνομία που ήρθε γρήγορα να το παραλάβει, υποβάλλοντας την γυναίκα σε ανάκριση επί εννέα ώρες. Την επόμενη μέρα έγινε έρευνα στο σπίτι της. Σύμφωνα με το BFM TV, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η «Μανόν» θεωρείται σήμερα ύποπτη. Οπως είπε όμως η ίδια βγήκε από την πόλη ιστορία «ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη»

Σήμερα η σκέψη της είναι στην οικογένεια του νεκρού παιδιού. «Λέω στον εαυτό μου ότι επιτέλους η μαμά και ο μπαμπάς θα μπορέσουν να τον θάψουν. Θα μπορούν να γνωρίζουν». Καμία από αυτές τις πρόσφατες ανακαλύψεις, ωστόσο, δεν έχει επιτρέψει ακόμη στους ερευνητές να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες του θανάτου του αγοριού σε αυτό το στάδιο.

Ο 2χρονος Εμίλ αγνοούνταν στις γαλλικές Άλπεις από το περασμένο καλοκαίρι. Τον είδαν για τελευταία φορά να περπατάει σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου. Έμενε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες της μητέρας του σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό λίγο έξω από το Βερνέ για τις διακοπές.

Συνειδητοποίησαν ότι ο Εμίλ είχε εξαφανιστεί όταν τον αναζήτησαν για να μπει στο αυτοκίνητο, δήλωσε τότε ο τοπικός δήμαρχος. Αφού ξεκίνησε έρευνα για την εξαφάνισή του, η υπόθεση σύντομα μετατράπηκε σε ποινική έρευνα για πιθανή απαγωγή, αν και η αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολοφονίας, ατυχήματος ή πτώσης.