ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρώτο το κόμμα του Πούτιν στις τοπικές εκλογές

Ρωσία: Πρώτο το κόμμα του Πούτιν στις τοπικές εκλογές

Το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» κέρδισε τις σημαντικές αναμετρήσεις στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή σε 77 περιφέρειες της χώρας.

Ωστόσο, ο ρωσικός Τύπος σήμερα καταγγέλλει νοθεία.

Μεταξύ των σημαντικών αναμετρήσεων της Κυριακής, ήταν αυτή της δημαρχίας του Χίμκι. Στο προάστιο αυτό της Μόσχας, η αντίπαλος του Πούτιν και οικολόγος ακτιβίστρια Εβγκένια Τσιρίκοβα, η οποία διεκδικούσε τη δημαρχία, ηττήθηκε με διαφορά από τον κυβερνητικό υποψήφιο. Ο προσωρινός δήμαρχος Όλεγκ Σάχοφ (Ενωμένη Ρωσία) κέρδισε τις δημοτικές εκλογές με σχεδόν το 48% των ψήφων, έναντι 17% για την Τσιρίκοβα, η οποία έκανε λόγο για απειλές εναντίον των παρατηρητών.

Συνολικά οι τοπικές εκλογές της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από «χειραγωγήσεις ακόμη πιο εξεζητημένες απ' ό,τι το Δεκέμβριο του 2011», κατά τις βουλευτικές εκλογές που είχε κερδίσει η Ενωμένη Ρωσία, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Βεντομόστι».

Στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, όπου ο κυβερνήτης της Ενωμένης Ρωσίας Νικολάι Ντέινι διατήρησε τη θέση του με 67,04% των ψήφων, το Κομμουνισιτκό Κόμμα κατήγγειλε «μαζική νοθεία». Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκέντρωσε 29,13% των ψήφων.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Οι αρχές ανάγκασαν σε προσγείωση αρμενικό αεροπλάνο

Κάρατζιτς και Χάτζιτς στο ΔΠΔ της Χάγης

Φέλιξ Μπομγκάρτνερ: Υπερηχητική βουτιά από ύψος 39 χλμ.