ΚΟΣΜΟΣ

Αϊ Βασίλης με δίπλωμα

Αϊ Βασίλης με δίπλωμα

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι και η γιορτή των Αϊ Βασίληδων. Πολλές εταιρείες και οργανισμοί «νοικιάζουν» παππούληδες με άσπρα γένια. Εντωμεταξύ έχουν δημιουργηθεί μάλιστα και ειδικές σχολές.

Σε ένα εστιατόριο στην Κολωνία κάθεται ο Στέφαν Ντέσερεκ μαζί με τους μαθητές του. Η ατμόσφαιρα είναι χριστουγεννιάτικη. Το μαγαζί είναι στολισμένο με φωτάκια, δεντράκια και οι μαθητές του είναι κεφάτοι. Και αυτούς ακριβώς χρειάζεται. Σήμερα συγκεντρώθηκαν 15 ενδιαφερόμενοι που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες Αϊ Βασίληδες.

Οι γυναίκες γίνονται μόνο αγγελάκια... Οι γυναίκες γίνονται μόνο αγγελάκια...

«Ένας Αϊ Βασίλης πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένος. Πρέπει να συμμετέχει ενεργά, όπως κάνει ένας ηθοποιός. Πρέπει το κοστούμι να του ταιριάζει και να μπορεί να κινείται άνετα μέσα σε αυτό. Πρέπει να είναι χαλαρός με τα παιδιά και παρόλα αυτά να έχει έναν παιδαγωγικό χαρακτήρα».

Σε μια ντουλάπα κρέμονται οι κόκκινες στολές και παρά δίπλα βρίσκονται περούκες, γενειάδες και άσπρα γάντια. Γύρω στα 500 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο κοστούμι Αϊ Βασίλη. Αλλά μόνο ένα καλό κοστούμι δεν φτάνει.

«Ένας καλός Αϊ Βασίλης κατά τη διάρκεια της δουλειάς δεν πρέπει να τρώει και να πίνει. Επίσης δεν πρέπει να καπνίζει και να τηλεφωνεί και φυσικά δεν θα πρέπει να φαίνονται τατουάζ ή κοσμήματα».

ΠΗΓΗ DW