Παρακολουθήστε LIVE το ταξίδι του Άη Βασίλη

Παρακολουθήστε LIVE το ταξίδι του Άη Βασίλη

Το ταξίδι ξεκίνησε! Ακολουθήστε μέσα από τον υπολογιστή σας το ταξίδι του Άη Βασίλη για να χαρίσει δώρα σε όλο τον κόσμο!

 Εδώ και μήνες ο Άη Βασίλης προετοίμαζε το ταξίδι του και σήμερα το πρωί όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει.

Το Norad Father Christmas Tracker που μας δείχνει το ταξίδι υπάρχει εδώ και χρόνια. Αναπτύχθηκε από τη Βόρειο Αμερικανική Αεροδιαστημική Στρατιωτική Βάση (NORAD) και από τότε έχει συγκεντρώσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια «χτυπήματα». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter. Με τη βοήθεια της Google επίσης το ταξίδι θα έχει «κάλυψη» τριών διαστάσεων χάρη στις ειδικές κάμερες που παρακολουθούν τον Άγιο Βασίλη σε συνδυασμό με την υπηρεσία “Google maps”.

Στην σελίδα θα βρείτε και πολλές πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο Βασίλη, όπως για παράδειγμα την ηλικία του (πάνω κάτω 16 αιώνων), ή ακόμη και τεχνικά χαρακτηριστικά για το ιπτάμενο έλκηθρό του (ανώτατη ταχύτητα μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός, ή βάρος δώρων κατά την απογείωση: 60.000 τόνοι).

Εκείνο όμως που η NORAD παραδέχεται πως δεν μπορεί να εξηγήσει επιστημονικά είναι πως ο Αϊ-Βασίλης κατορθώνει να κατέβει από τις καμινάδες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το ταξίδι ζωντανά!

Δείτε το ταξίδι του Άι-Βασίλη το 2012:

{youtube}jb0gj_sIBdg{/youtube}