ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν συνδέει διαδηλώσεις και την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ο Ερντογάν συνδέει διαδηλώσεις και την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Στους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Τυνησία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι έξι από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους ενώ ο ένας έχει προσαχθεί.

Επίσης, τόνισε ότι οι ξένοι «δεν φέρουν διπλωματικό διαβατήριο», όπως ανέφεραν από το πρωί φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσαχθεί είναι και ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης. Οι φοιτητές κρατούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να απελαθούν.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στους διαδηλωτές, ο Ερντογάν είπε «εξαίρω τους διαδηλωτές που κινούνται με περιβαλλοντολογική ευαισθησία, αλλά όπως γνωρίζετε, πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν επιτεθεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Πρόκειται για τους ίδιους. Προκαλούν ζημιές σε αθώους πολίτες και σε περιουσίες».

Με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν άφησε να διαφανεί μια πρώτη ένδειξη για το πώς πρόκειται να αντιδράσει μόλις επιστρέψει στην Τουρκία, πράγμα που θα συμβεί στις εννιά του βράδυ. Η προσοχή της κοινής γνώμης στην Τουρκία είναι στραμμένη στο αν ο Ερντογάν θα χαμηλώσει ή όχι τους τόνους.