ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Άμαχοι νεκροί από όλμους στην επαρχία Ιντλίμπ

Συρία: Άμαχοι νεκροί από όλμους στην επαρχία Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν όταν όλμοι έπληξαν περιοχές ελεγχόμενες από το καθεστώς στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας τη Δευτέρα (30/6), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι όλμοι έπληξαν την Ιντλίμπ μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης Τζαντ αλ Ακσά ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στην Ιντλίμπ την περασμένη εβδομάδα, όταν βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 30 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι όλα τα θύματα της επίθεσης με όλμους σε κατοικημένες περιοχές και σε μια αγορά ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει τη βάση του στη Βρετανία, ανέφερε επίσης ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είναι σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις σε περιοχή της Συρίας που συνορεύει με το Ιράκ μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και μελών της οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα, που αποτελεί τον επίσημο βραχίονα της αλ-Κάιντα στη Συρία.

Οι μάχες μαίνονται από τον Ιανουάριο μεταξύ οργανώσεων ανταρτών που προσπαθούν να εκδιώξουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο εμφύλιος στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο 162.000 ανθρώπων, ενώ έχει εκτοπίσει από τις εστίες τους πάνω από 9 εκατομμύρια Σύρους.

Διαβάστε ακόμα:

Οι τζιχαντιστές θέλουν να καταλάβουν και την Ελλάδα! (photos+videos)

Ισπανία: Ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης (video)

Πώς να φορέσεις το τζιν σου χωρίς χέρια! (video)

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)