ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης (video)

Ισπανία: Ρατσιστική επίθεση στο μετρό της Βαρκελώνης (video)

Ένας ύποπτος, για τη διάπραξη της ρατσιστικής επίθεσης στο μετρό της Βαρκελώνης, η οποία βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε στο ίντερνετ με τίτλο «χτυπώντας έναν Κινέζο», συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από έναν φίλο του φερόμενου ως δράστη, αναρτήθηκε στο YouTube την Κυριακή (29/6), προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι νεαροί που πρωταγωνιστούν, ανήκουν σε μια νεοναζιστική ομάδα.

Σε αυτό, ένας νεαρός ξανθός άνδρας πλησιάζει έναν άλλο νέο ασιατικής καταγωγής που κάθεται σε βαγόνι του μετρό. Έπειτα από έναν σύντομο διάλογο, ο ξανθός άνδρας ξαφνικά αρχίζει να χτυπά επανειλημμένα τον Ασιάτη, ο οποίος σηκώνεται για να απαντήσει στην επίθεση, προτού επέμβουν άλλοι επιβάτες.

Το θύμα, το οποίο κατάγεται από τη Μογγολία, πετάγεται τελικά έξω από το βαγόνι, ωστόσο έδωσε συνέχεα στο περιστατικό υποβάλλοντας μήνυση.

Από την πλευρά του, το δημαρχείο της Βαρκελώνης ανέφερε ότι «καταδικάζει πλήρως την επίθεση». «Επισημαίνουμε ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην πόλη μας», υπογραμμίζει.

Η οργάνωση SOS Ρατσισμός κατήγγειλε επίσης την επίθεση, κάνοντας εκ νέου έκκληση να υιοθετηθούν «αντιρατσιστικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ισότητα και την κοινή ζωή».

«Αυτού του είδους οι επιθέσεις και οι μεταγενέστερες ενέργειες, όπως η ανάρτηση ενός βίντεο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ύπαρξης ενός βίαιου ρατσισμού στην κοινωνία μας και του επιπέδου που αυτός εκλαμβάνεται ως φυσιολογικός», πρόσθεσε η οργάνωση.

Σημειώνεται ότι το 2007, μια παρόμοια επίθεση σημειώθηκε στο μετρό της Βαρκελώνης, όταν ένας νεαρός Ισπανός επιτέθηκε βίαια εναντίον μιας κοπέλας 16 ετών από τον Ισημερινό, χαστουκίζοντάς την, τσιμπώντας την και τελικά ρίχνοντας της μια γροθιά στο πρόσωπο.

Ο δράστης της επίθεσης αυτής καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε οκτώ μήνες φυλάκιση…

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να φορέσεις το τζιν σου χωρίς χέρια! (video)

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)

ΗΠΑ: Πρώην ποδοσφαιριστής κρατούσε φυλακισμένο το γιο του! (photos)

Αυστραλία: Ανέβηκε γυμνός στην οροφή τρένου και έπαθε ηλεκτροπληξία! (video)

ΗΠΑ: Πούμα σκόρπισε τον τρόμο σε εμπορικό! (video+photos)

Κίνα: Δάγκωσε την καρδιά του επειδή δεν του έδωσε noodles! (σκληρές εικόνες)

Ινδία: Τίγρης έσυρε στη ζούγκλα ψαρά, μέσα από τη βάρκα του!

Κίνα: Ξυλάκι φαγητού καρφώθηκε στον εγκέφαλο αγοριού! (σκληρές εικόνες)

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)