ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)

Βρετανία: Ήθελε να αποδράσει με πιστόλι από… σαπούνι! (photo+gif)

Το διαβόητο κακοποιό που έδρασε στην Αμερική τη δεκαετία του 30΄, John Dillinger, θέλησε να μιμηθεί ένας τρόφιμος των βρετανικών φυλακών HMP στο Bedford, σχεδιάζοντας ένα ψεύτικο όπλο από σαπούνι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου απόδρασης!

Ο Dillinger (photo), ο οποίος είχε χτίσει… όνομα λόγω των βίαιων συνήθως αποδράσεών του από τις φυλακές που τον έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς, το 1934 είπε να το διασκεδάσει λίγο περισσότερο, καθώς χρησιμοποίησε ένα ξύλινο όπλο, προκειμένου να αναγκάσει τους φρουρούς να τον αφήσουν να φύγει σαν… κύριος από τη φυλακή της Ιντιάνα Lake County, με το αυτοκίνητο του τοπικού σερίφη!

Ο Βρετανός οπαδός του ωστόσο, όχι μόνο άλλαξε τα υλικά… κατασκευής, αλλά παρέδωσε ο ίδιος το όπλο του, μετανιώνοντας για το σχέδιό του!

«Το όπλο ήταν φτιαγμένο με αγάπη (και στοργή θα συμπληρώσουμε εμείς), στο σωστό σχήμα και μέγεθος. Βαμμένο μαύρο θα μπορούσε εύκολα να ξεγελάσει τους φρουρούς», τόνισε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, ο τρόφιμος αναμένεται τώρα να περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα στην απομόνωση, καθώς δεν αναγνωρίστηκε η μεταμέλειά του.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από το σαπούνι – όπλο… (το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω).

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Γούντι Άλεν στην κωμωδία του 1969 «Take the money and run».

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Πρώην ποδοσφαιριστής κρατούσε φυλακισμένο το γιο του! (photos)

Αυστραλία: Ανέβηκε γυμνός στην οροφή τρένου και έπαθε ηλεκτροπληξία! (video)

ΗΠΑ: Πούμα σκόρπισε τον τρόμο σε εμπορικό! (video+photos)

Κίνα: Δάγκωσε την καρδιά του επειδή δεν του έδωσε noodles! (σκληρές εικόνες)

Ινδία: Τίγρης έσυρε στη ζούγκλα ψαρά, μέσα από τη βάρκα του!

Κίνα: Ξυλάκι φαγητού καρφώθηκε στον εγκέφαλο αγοριού! (σκληρές εικόνες)

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)