ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Σύλληψη 10 υπόπτων για εγκλήματα πολέμου

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Σύλληψη 10 υπόπτων για εγκλήματα πολέμου

Δέκα άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή του Γιάιτσε, στην κεντρική Βοσνία - Ερζεγοβίνη, με την υποψία ότι εμπλέκονται σε εγκλήματα πολέμου κατά Σέρβων πολιτών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, στη διάρκεια επιχείρησης, σήμερα (16/12) το πρωί, μέλη της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας (SIPA) συνέλαβαν τους υπόπτους στις πόλεις Ζβόρνικ, Μπιέλινα και Ούγκλιεβικ.

«Τα δέκα άτομα συνελήφθησαν με την υποψία ότι ενώ υπηρετούσαν ως μέλη των Κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων δολοφόνησαν τρεις Σέρβους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Εισαγγελέα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Οι ύποπτοι φέρονται να οδήγησαν τρεις Σέρβους από τα σπίτια τους (στην περιοχή του Γιάιτσε) στο αστυνομικό αρχηγείο των Κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου αφού τους βασάνισαν - και σωματικά και ψυχολογικά- τους σκότωσαν.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ερευνών και προστασίας, ενώ η υπόθεσή τους θα διαβιβαστεί στο γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις