ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και το δεύτερο Ιάπωνα όμηρο (video)

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και το δεύτερο Ιάπωνα όμηρο (video)

Βίντεο στο οποίο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους καταγράφουν το αποκεφαλισμό του δεύτερου Ιάπωνα που κρατούσαν όμηρο εδώ και εβδομάδες, έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να ελέγξει αν το βίντεο που εμφανίζει τον Κέντζι Γκότο νεκρό, είναι αυθεντικό.

Το νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα περίπου μία εβδομάδα μετά από τον αποκεφαλισμό του άλλου Ιάπωνα ομήρου, του Χαρούνα Γιουκάουα.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε απαιτήσει την καταβολή λύτρων, ύψους 200 εκατομμυρίων δολλαρίων, για την απελευθέρωση των δύο ανδρών.

Got

Το βίντεο δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του. Το επόμενο πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος δηλώνει: «Λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει, θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία».

Η κυβέρνηση του Άμπε προσπαθούσε εντατικά τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την απελευθέρωση του Γκότο, ενός βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα.

Προσοχή, ακολουθεί πολύ σκληρό video

Σχετικές ειδήσεις