ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν τη Βαγδάτη - Περισσότεροι από 22 νεκροί (Pics & Vids)

Ιράκ: Ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν τη Βαγδάτη - Περισσότεροι από 22 νεκροί (Pics & Vids)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ-Jidida της Βαγδάτης, μια από τις ανατολικές συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, το πρωί της Τετάρτης (9/6). Η αστυνομία ανέφερε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν.

Συνολικά, μέχρις στιγμής, περισσότεροι από 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 70 έχουν τραυματισθεί σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη.

Νωρίτερα, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο θεωρείται ότι προκάλεσε την έκρηξη, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία. Η έκρηξη συνέβη σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο.

Εικόνες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο παρουσιάζουν μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να απλώνεται πάνω από την περιοχή.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου του στρατού, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία. «Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο που ήταν επίσης παγιδευμένο με εκρηκτικά σε κύριο σημείο ελέγχου του στρατού στο Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος».

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από την Φαλούτζα, το προπύργιό τους δυτικά της Βαγδάτης.

Σχετικές ειδήσεις