ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στο Πακιστάν για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού (Pics+Vid)

Σοκ στο Πακιστάν για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού (Pics+Vid)

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κασούρ, στο ανατολικό Πακιστάν, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που οργανώθηκε μετά τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού, του δωδέκατου κατά σειρά παιδιού που δολοφονείται υπό παρόμοιες συνθήκες σε αυτήν την πόλη τα τελευταία δύο χρόνια, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Κατά τη διάρκειας της διαδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, ξέσπασαν επεισόδια, καθώς ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος, επισήμανε η ίδια πηγή.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν το πλήθος.

18930981

Οι διαδηλωτές «άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον του αστυνομικού τμήματος. Προκειμένου να τους σταματήσουν, τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στον… αέρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της επαρχίας Πουντζάμπ Μαλίκ Μουχάμαντ Άχμαντ Χαν.

18930986

«Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, η κατάσταση παραμένει τεταμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

(Η μικρή Ζαϊνάμπ)

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πουντζάμπ εξήγησε ότι οι ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στην Κασούρ με στόχο την αποκατάσταση της τάξης σε αυτήν την πόλη, η οποία συγκλονίστηκε το 2015 από ένα τεράστιο σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το κοριτσάκι που κακοποιήθηκε σεξουαλικά και δολοφονήθηκε ήταν ηλικίας 7 ετών. Η Ζαϊνάμπ είχε απαχθεί την 4η Ιανουαρίου και η σορός της βρέθηκε χθες Τρίτη (9/1) μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Πρόκειται για το 12ο κατά σειρά περιστατικό άγριας δολοφονίας ενός μικρού παιδιού τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή, λέει η αστυνομία σημειώνοντας ότι οι ερευνητές της δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο ή όχι.

Η δολοφονία της Ζαϊνάμπ έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Κασούρ, μιας πόλης που βρίσκεται στα σύνορα με την Ινδία αλλά και σοκ στην υπόλοιπη χώρα. Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι οι αρχές αδυνατούν να ρίξουν φως σε τέτοιους είδους υποθέσεις.

Οι γονείς της 7χρονης, που δεν βρίσκονταν στη χώρα όταν η κόρη του απήχθη, επέστρεψαν σήμερα. «Θέλω δικαιοσύνη! Θέλω δικαιοσύνη!» φώναξε η μητέρα της Ζαϊνάμπ, ενώ την πολιορκούσαν δημοσιογράφοι στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις