ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Μόσχα: Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες (pics+vid)

Τραγωδία στη Μόσχα: Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες (pics+vid)

Ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία: Ένα αεροσκάφος ΑΝ-148 με 71 επιβαίνοντες συνετρίβη το μεσημέρι της Κυριακής (11/02) - Νεκροί όλοι οι επιβάτες - Συλληπητήρια από Πούτιν

Το ρωσικό αεροσκάφος ΑΝ-148 με 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες, 6 μέλη πλήρωμα) χάθηκε από τα ραντάρ περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας και σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα, κατέπεσε κοντά στην πόλη Stepanovskoye. Το αεροσκάφος των αερογραμμών Saratov Airlines, είχε προορισμό την πόλη Orsk, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

4919A71C00000578 5378003 image a 38 1518354679196

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο TASS, η αεροπορική τραγωδία μπορεί να οφείλεται σε κακές καιρικές συνθήκες ή να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος είτε να υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου

Ένας καταγραφέας συνομιλιών από το πιλοτήριο και τμήματα της ατράκτου έχουν ανακτηθεί από το σημείο συντριβής του Saratov Airlines An-148, σύμφωνα με το υπουργείο έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας.

airpl

Το χρονικό της τραγωδίας

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν επτά ετών, απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος.

Αρχικά, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροσκάφος να διαλύεται στον αέρα, ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με το Russia Today, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν την αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, τα σωστικά συνεργεία αναφέρουν ότι πλήρωμα και επιβάτες είναι όλοι νεκροί.

Έρευνα με εντολή Πούτιν για τα αίτια συντριβής

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Οι πρώτες εικόνες από τη συντριβή

Το life.ru έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής, όπως θα δείτε και στο βίντεο συντρίμμια του αεροσκάφους είναι διασκορπισμένα στο έδαφος.

Θλίψη στο αεροδρόμιο της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. Συγκλονιστικά είναι τα όσα διαδραματίζονται στο αεροδρόμιο του Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, νοτίως των Ουραλίων, όπου και το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί.

Δείτε την πορεία του αεροσκάφους από το flightradar24:

5a8038d2fc7e9382738b459c

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Russia Today, BBC

Σχετικές ειδήσεις