ΚΟΣΜΟΣ

Καταργείται η θερινή ώρα τελικά ή όχι; Όλη η αλήθεια!

Καταργείται η θερινή ώρα τελικά ή όχι; Όλη η αλήθεια!

Γιατί θέλουν να καταργήσουν τη θερινή ώρα - Τι ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο.

Εξαιρετικά πιθανό είναι να καταργηθεί, μετά από 42 ολόκληρα χρόνια, η θερινή ώρα μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέροντας ως επιχείρημα τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, ενέκρινε τον τερματισμό της θερινής ώρας, με σχετικό ψήφισμα που εγκρίθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές.

Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ να επανεκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της παλιάς πρακτικής αξιοποίησης του φυσικού φωτός της ημέρας και βάσει της σχετικής εισήγησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να διεξάγει μια «διεξοδική αξιολόγηση» της νομοθεσίας για το σύνολο του καλοκαιριού σχετικά με τις ρυθμίσεις για αυτή την εποχή και, εάν χρειάζεται, να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της.

Το ψήφισμα αναφέρει, επίσης, ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει ένα ενιαίο χρονοδιάγραμμα ακόμη και μετά τη λήξη της διάρκειας του τωρινού καθεστώτος,

Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να σημειωθεί ότι τρέχουσα οδηγία σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2001, προβλέπει μια ενιαία ημερομηνία και ώρα για την αρχή και το τέλος της περιόδου θερινής ώρας για ολόκληρη την ΕΕ, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.

Σχετικές ειδήσεις