ΚΟΣΜΟΣ

Σε μια... κόλλα χαρτί έχει ο Μπερλουσκόνι τους προδότες

Σε μια... κόλλα χαρτί έχει ο Μπερλουσκόνι τους προδότες

Τις σημειώσεις που κρατούσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον ισολογισμό κατάφεραν να φωτογραφήσουν οι φωτορεπόρτερ που καθόντουσαν στα θεωρεία, πίσω από τα έδρανα.

Στις σημειώσεις του, ο Μπερλουσκόνι έγραψε μεταξύ άλλων: «8 προδότες, ανατροπή, ψήφος», ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρονταν οι λέξεις «παραίτηση», «Πρόεδρος της Δημοκρατίας», «Λύση».

Παρά το γεγονός ότι οι σημειώσεις ήταν προσωπικές, οι σχολιαστές εκτιμούν ότι ο ιταλός πρωθυπουργός σκέπτεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Οι ίδιοι σχολιαστές υποστηρίζουν δηλαδή ότι ο Μπερλουσκόνι απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ρόζι Μπίντι προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής, αν δεν παραιτηθεί ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο La 7 και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa πάντως μετέδωσαν ότι o Μπερλουσκόνι πρόκειται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Ωστόσο, στελέχη της κεντροδεξιάς υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά στόχος της επίσκεψής του στο Προεδρικό Μέγαρο είναι να αναλύσει τα νέα δεδομένα με τον Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.