Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Τραμπουκισμοί στον αρχίατρο της Αγγλίας- Καταδίκη από Τζόνσον, έρευνες από την αστυνομία

Newsbomb

Η βρετανική αστυνομία διερευνά βίντεο στο οποίο ο αρχίατρος της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Γουΐτι, τραμπουκίζεται από δύο άνδρες σε ένα πάρκο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, καταδίκασε το περιστατικό, δηλώνοντας μέσω Twitter σοκαρισμένος για την «απεχθή παρενόχληση» του καθηγητή Γουΐτι.

Στο βίντεο φαίνονται δύο άνδρες να γελάνε, να κοροϊδεύουν και να αρπάζουν τον καθηγητή, ο οποίος προσπαθεί να ελευθερωθεί.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο St. James’s Park στο Λονδίνο την Κυριακή.

Ο Μπόρις Τζόνσον έγραψε στο Twitter: «Καταδικάζω τη συμπεριφορά αυτών των τραμπούκων. Οι σκληρά εργαζόμενοι δημόσιοι λειτουργοί μας δεν θα έπρεπε να πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους παρενόχληση στους δρόμους μας και δεν θα την ανεχτούμε».

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Σερ Κιρ Στάρμερ, έκανε λόγο για «αποκρουστική συμπεριφορά» προσθέτοντας πως η αστυνομία ορθώς τη διερευνά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό: Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας άνδρας στην Οξφόρδη τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στο κοινό για τον κορονοϊό, ενώ τον Φεβρουάριο τον πλησίασε ένας έξω από το Γουέστμινστερ.

Ο καθηγητής Γουΐτι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου στην πανδημία, εμφανιζόμενος τακτικά στο πλάι του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικά του μηνύματα για την πανδημία.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή πίνακα του Πικάσο: Παρακολουθούσε 6 μήνες την Εθνική Πινακοθήκη - «Τον πήρα γιατί είχα πάθος»