Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Για το Serpentine Pavilion 2023 μιλά η δημιουργός του, αρχιτεκτόνισσα Lina Ghotmeh

Newsbomb

Το φετινό Serpentine Pavilion στην Αγγλία σχεδιάστηκε για να γεννά μια αίσθηση ευθυμίας λέει, σε αποκλειστικό βίντεο που ετοίμασε το Dezeen, η δημιουργός του, Γαλλο-λιβανέζα αρχιτεκτόνισσα Lina Ghotmeh ενώ στην τελευταία σειρά φωτογραφιών του ο Ste Murray παρουσιάζει τη συνολική δομή και τις περίτεχνες λεπτομέρειές του.

«Το περίπτερο ακούει στο όνομα "À table". Είναι το γαλλικό κάλεσμα να μαζευτούμε γύρω από το ίδιο τραπέζι. Για εμένα, είναι να φέρνεις κόσμο μαζί, δημιουργώντας μια κοινότητα» λέει, στο βίντεο, η Ghotmeh.

Η αρχιτεκτόνισσα περιγράφει τη σχεδιαστική διαδικασία της ως «αρχαιολογία του μέλλοντος». «Η αρχιτεκτονική αυτού του περίπτερου βασίζεται σε έρευνα σε χώρους κοινοτήτων και τελετών που μπορεί να διατρέχουν από το Stonehenge μέχρι τις καλύβες Toguna των Ντογκόν στο Μαλί της Δυτικής Αφρικής. Είναι περίπτερα που καλούν τις κοινότητες να μαζευτούν στον ίδιο χώρο για να πάρουν αποφάσεις που τις αφορούν» εξηγεί.

Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο περίπτερο, το οποίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό έως τις 29 Οκτωβρίου, θα φιλοξενείται σειρά περφόρμανς και εκδηλώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Serpentine's Park Nights. «Με ένα καλειδοσκοπικό τρόπο, το περίπτερο παίζει με ποικίλες σχέσεις με το εξωτερικό περιβάλλον. Όταν οι επισκέπτες βιώνουν αυτό το περίπτερο θα ήθελα να αισθάνονται άνετα, να αισθάνονται ευθυμία. Να κάτσουν στο τραπέζι, ίσως να ερωτευτούν τον γείτονά τους, αλλά να βιώσουν μια στιγμή κατάπληξης και απλά να απολαύσουν τη μέρα στο πάρκο» τόνισε.

Στον σύνδεσμο https://www.instagram.com/p/CtJ1NoTtNG4/, το Serpentine Pavilion 2023 μέσα από τον φακό του φωτογράφου αρχιτεκτονημάτων και περφόρμανς Ste Murray.