ΚΥΠΡΟΣ

Μάριος Ιερωνυμίδης: Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου (vid)!

Μάριος Ιερωνυμίδης: Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου (vid)!

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι, ο Μάριος Ιερωνυμίδης υπέβαλε την παραίτηση του.

O Μάριος Ιερωνυμίδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου με όσα έχω κάνει. Αν έχει κάτι με το οποίο δεν έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, είναι γιατί έγινα η αιτία να γίνετε εσείς αδίκως στόχος επιθέσεων για ακόμη μια φορά. Λυπούμε πραγματικά και απολογούμαι. Για σκοπούς δεοντολογίας και ευθιξίας, είμαι στη διάθεσή σας να αποχωρήσω από το διπλωματικό γραφείο και να επιστρέψω στο Υπουργείο Εξωτερικών.»

Με την ανακοίνωση καλύπτεται πλήρως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν ενημέρωσε εκ των προτέρων τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις λεπτομέρειες γύρω από την κινεζική επένδυση, το ρόλο του ιδίου και της γυναίκας του.

Στην ανακοίνωση, δεν απαντά επί της ουσίας στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή τι ακριβώς έγινε, ούτε απαντά στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος εξαπέλυσε έντονη επίθεση κατά του ιδίου και της γυναίκας του, κατηγορώντας τους για βαθιά διαπλοκή στην υπόθεση της κινεζικής επένδυσης.

Η σύζυγος του κ. Ιερωνυμίδη, ήταν διευθύντρια της κινεζικής εταιρείας που εκδήλωσε το 2010 ενδιαφέρον για το έργο, και παραιτήθηκε από τη θέση της αυτή, το Μάρτιο του 2011