ΚΥΠΡΟΣ

Ερευνητικές επιτυχίες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ερευνητικές επιτυχίες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια εξασφάλισε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για ερευνητικά προγράμματα από το 2012 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, «μεγάλες ερευνητικές επιτυχίες και προσέλκυση ερευνητικών κονδυλίων έχει να επιδείξει αναντίρρητα το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία για την Κύπρο».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2013, έχει εξασφαλίσει πέραν των 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για ερευνητικά έργα που δόθηκαν σε ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου, ενώ το 2012 εξασφάλισε 13 εκατομμύρια ευρώ από εξωτερικές ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις.

Από τις 8 ερευνητικές χορηγίες European Research Council (ERC) που έχει λάβει η Κύπρος, οι 6 έχουν εξασφαλιστεί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκ των οποίων οι 2 αφορούν ERC AdvancedGrant. Το συνολικό ποσό που έχει απορροφήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις ερευνητικές χορηγίες ERC ανέρχεται στα 8.150.000 εκατομμύρια ευρώ,.

Σημειώνεται ότι οι χορηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council) θεωρούνται οι πιο ανταγωνιστικές στον Ευρωπαϊκό χώρο, καθώς κάθε χρόνο τίθενται υψηλά κριτήρια αξιολόγησης με αποτέλεσμα να χρηματοδοτείται μόλις το 8-9% των υποβαλλόμενων προς αξιολόγηση προτάσεων από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Το Πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή έχει ενεργά ερευνητικά προγράμματα, οι χρηματοδοτήσεις των οποίων ξεπερνούν τα 39 εκατομμύρια ευρώ και εργοδοτεί πέραν των 550 νέων ερευνητών.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει επίσης να καταδείξει μια συνεχή και σταθερή παρουσία στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας μέσω των ακαδημαϊκών και εργαστηρίων του Ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων, έρευνες του αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τον πολυπόθητο στόχο της Αναγεννητικής Ιατρικής όσον αφορά την κατασκευή λειτουργικών οργάνων σε εργαστήριο ενώ το νεοσυσταθέν Εργαστήριο Χαρακτηρισμού Δομικών Υλικών «ΛΗΔΡΑ» συμβάλλει στην προστασία της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

ΠΗΓΗ ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια διάκριση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Εκτίμηση για βαθύτερη ύφεση το 2014 στην Κύπρο

Καθηγητής με προεδρικό μισθό €165.000 στην Κύπρο