ΚΥΠΡΟΣ

ΑΚΕΛ: Ανευ ορίων επιθέσεις της κυβέρνησης σε θεσμούς

ΑΚΕΛ: Ανευ ορίων επιθέσεις της κυβέρνησης σε θεσμούς

Για αλαζονικές και άνευ ορίων επιθέσεις της κυβέρνησης κατά του θεσμού του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, που δεν μπορούν να αφήνουν κανένα αδιάφορο, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Επισημαίνει μάλιστα πως το κόμμα του δεv συμμερίζεται βασικές θέσεις του Διοικητή, οι οποίες είναι ταυτισμένες με αυτές των κυβερνώντων για πιστή εφαρμογή των αποφάσεων Αναστασιάδη- Eurogroup και για υποταγή στα μνημονιακά δεσμά.

Σε δηλώσεις το μεσημέρι στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι με τις ενέργειες τους οι κυβερνώντες επαυξάνουν σημαντικά τους κινδύνους και τις απειλές για τη σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό τομέα και την οικονομία γενικότερα, γεγονός το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι τους καθιστά απόλυτα υπεύθυνους για τις όποιες εξελίξεις.

«Η στοχοποίηση και προσπάθεια εξόντωσης του Διοικητή δεν είναι άσχετη ούτε και με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των κυβερνώντων για συγκάλυψη των ενόχων για την καταστροφή του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας».

Οι κυβερνώντες, συνέχισε, κινώντας τα νήματα από το προσκήνιο και το παρασκήνιο, αξιοποιώντας τους συμβούλους της Κεντρικής Τράπεζας και δυστυχώς μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία έχουν πλέον αρκετή εμπειρία στη δημιουργία περιρρέουσας ατμόσφαιρας, τις τελευταίες μέρες έχουν κυριολεκτικά κατασκευάσει, όπως είπε, γεγονότα περί δήθεν μεγάλου αδερφού στην Κεντρική Τράπεζα ή περί συμφωνίας για προμήθεια στην Alvarez & Marsal ανάλογα με το ύψος του κουρέματος στις τράπεζες, τα οποία σε λίγα μόνα 24ωρα έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος».

πηγη ikypros