ΚΥΠΡΟΣ

Η πιο εποικοδομητική συνάντηση για το Κυπριακό

Η πιο εποικοδομητική συνάντηση για το Κυπριακό

Εντατικοποιούνται οι συναντήσεις των διαπραγματευτών για το Κυπριακό, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μισέλ Μποναρντό, οι δύο διαπραγματευτές συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι την Τρίτη 15η Απριλίου, με την προοπτική να εξετάσουν τα πεδία στα οποία συμπίπτουν και αυτά στα οποία καταγράφονται διαφωνίες, συμφωνώντας για το πώς θα προχωρήσουν.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της προετοιμασίας της συνάντησης της Τρίτης, τα ΗΕ θα έχουν διμερείς συναντήσεις και με τους δύο διαπραγματευτές την Δευτέρα 14η Απριλίου.

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, πάντως, Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε τη συνάντηση της Παρασκευής ως την πιο θετική.

Ο Οζερσάι τόνισε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομοσπονδιακή νομοθεσία και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Συζήτησαν, πρόσθεσε, το θέμα της υπηκοότητας, αλλά και το πώς θα προκύψει ο «νέος συνεταιρισμός, ένα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί πολύ και αποτελεί από τα πιο κρίσιμα ζητήματα».

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, τέλος, θέλησε να υπογραμμίσει ότι έφυγαν από τη συνάντηση με το αίσθημα ότι υπάρχει προοπτική για μια συμφωνία σε κάποια θέματα που φαίνονται πολύ δύσκολα ή αξεπέραστα.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει δήλωση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι σύντομα θα γίνει μια ανακοίνωση για το θέμα των Βαρωσίων και εάν προετοιμάζεται κάτι γι' αυτό, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι «ίσως ο κ. Αναστασιάδης ανακοινώσει ότι άλλαξαν οι απόψεις του για το θέμα αυτό. Ας περιμένουμε να δούμε».

Διαβάστε ακόμα:

Γιωρκάτζη: Στόχος να κερδίσουμε πάλι την εμπιστοσύνη των επενδυτών