ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό:Κατατέθηκαν έγγραφα στη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών

Κυπριακό:Κατατέθηκαν έγγραφα στη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών

Στη σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι κατέθεσαν έγγραφα και προετοιμάστηκαν για την συνάντηση των δύο ηγετών που θα γίνει την Παρασκευή .

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμοδιότητες κεντρικής κυβέρνησης .
Υπήρξε επίσης προετοιμασία για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας την Παρασκευή.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, "η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε έγγραφο για τους ομοσπονδιακούς νόμους, παλαιές πράξεις και μεταβατικές περιόδους ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε έγγραφο για το ζήτημα εγκατάστασης και διαμονής στις συνιστώσες πολιτείες".

Η επόμενη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου.

Τα Ηνωμένα Εθνη δια του Εκπροσώπου Τύπου της Ουνφικύπ Μισιέλ Μπονταρντό ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι επαναβεβαίωσαν στη σημερινή τους συνάντηση τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα (4 και 7 Ιουλίου).

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Μποναρντό αναφέρει ότι οι κ. Μαυρογιάννης και Οζερσάι συνέχισαν την ουσιαστική συζήτηση για θέματα ΕΕ και μεταβατικές περιόδους, επαναβεβαίωσαν την ατζέντα για τις συναντήσεις των ηγετών στις 4 και 7 Ιουλίου ενώ αποφάσισαν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Ερογλου θα συναντηθούν εκ νέου στις 24 Ιουλίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κατεχόμενα: Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση