ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Το στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ επισκέφτηκε ο Πάνος Καμμένος

Κύπρος: Το στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ επισκέφτηκε ο Πάνος Καμμένος

Στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, στη Μαλούντα.

Τον Έλληνα Υπουργό υποδέχτηκε ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Θεόδωρος Εμμανουήλ, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Έλληνας Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου Χρίστος Μαληκκίδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Aντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης και ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ο Υπουργός έγινες δεκτός στο Διοικητήριο του στρατοπέδου και ακολούθως μετέβη στον χώρο του μνημείου της ΕΛΔΥΚ, όπου αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Άμυνας, σε «μια μονάδα επίθεσης» όπως είπε, «που όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».

Πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι που υπηρετούν στην πιο επίλεκτη προκεχωρημένη μονάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Το έθνος «είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα» νικά, ακόμη και αν είμαστε η πιο ανίσχυρη δύναμη, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε από τον Διοικητή και στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ, όπου αναχωρώντας υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.

Πριν τη Μαλούντα, ο κ. Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαΐδη, ενώ συναντήθηκε και με την οικογένεια του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις