ΚΥΠΡΟΣ

Γεώτρηση ENI/KOGAS: Αδειο το οικόπεδο «Αμαθούσα»

Γεώτρηση ENI/KOGAS:  Αδειο το οικόπεδο «Αμαθούσα»

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε σήμερα (26/3/2015) την κυβέρνηση και τα κόμματα πως δεν εντοπίστηκε εκμεταλλεύσιμη συγκέντρωση υδρογονανθράκων από τη γεώτρηση της ENI/KOGAS στο οικόπεδο "Αμαθούσα".

Η ΕΝΙ/ΚΟGAS με βάση τα γεωλογικά στοιχεία που έχει συλλέξει από τις 2 γεωτρήσεις έχει υποβάλει αίτημα για να προχωρήσει στην επαναξιολόγηση του γεωλογικού της μοντέλου τα αποτελέσματα της οποίας θεωρεί ότι θα είναι πολύ βοηθητικά για τη συνέχεια του ερευνητικού της προγράμματος. Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, το αίτημα εξετάζεται προσεκτικά από το Υπουργείο σε συνεργασία με τους συμβούλους του.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, η γεώτρηση έφτασε στο προβλεπόμενο βάθος των 5485 μέτρων χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί εκμεταλλεύσιμη συγκέντρωση υδρογονανθράκων. Η γεώτρηση "Αμαθούσα" αποτελεί έναν από τους στόχους οι οποίοι εντοπίστηκαν από την αξιολόγηση των σεισμικών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν πριν από την έναρξη του γεωτριτικού προγράμματος.

Η συγκεκριμένη γεώτρηση αποτελεί τη 2η μετά τη γεώτρηση στον "Ονασαγόρα" η οποία είχε διενεργηθεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 στο ερευνητικό τεμάχιο 9.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις