ΚΥΠΡΟΣ

Σε Μονακό και Παρίσι ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Σε Μονακό και Παρίσι ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου αναχωρεί αύριο Κυριακή 11/10 για το Μονακό, όπου θα συμμετάσχει στην 10η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης θα συζητηθούν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για τα Μικρά Κράτη της Ευρώπης, περιλαμβανομένων των προκλήσεων που προκύπτουν στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων και των σχέσεων των χωρών αυτών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, των τρόπων διατήρησης της οικονομικής ελκυστικότητάς τους, καθώς και των εμποδίων και ευκαιριών που σχετίζονται με την κινητικότητα των φοιτητών. Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη, θα υιοθετήσει κοινή δήλωση.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Παρίσι, για να λάβει μέρος σε Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλίων, που συνδιοργανώνουν η Γαλλική Εθνοσυνέλευση και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο, με θέμα: «Ενισχύοντας το διάλογο και τη συνεργασία για μια αειφόρο Μεσόγειο». Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Παρίσι, ο κ. Ομήρου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της Κυπριακής ομογένειας στη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις