MEDIA

Αποκάλυψη: Έτσι πάνε να κοροϊδέψουν τη διαφημιστική αγορά

Αποκάλυψη: Έτσι πάνε να κοροϊδέψουν τη διαφημιστική αγορά

Το NEWSBOMB είναι εδώ και 16 μήνες το πρώτο σε επισκεψιμότητα site της χώρας. Αλήθεια αδιαμφισβήτητη με αποδείξεις και αριθμούς…

Πώς zougla.gr, makeleio.gr και newpost.gr προσπαθούν να αρπάξουν κάτι που δεν τους ανήκει

Εκατομμύρια αναγνώστες εμπιστεύονται στο NEWSBOMB την ενημέρωση τους. Εκατομμύρια αναγνώστες που μπαίνουν εδώ για να διαβάσουν αλήθειες. Που έχουν χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κορυφαίο ελληνικό site. 16 μήνες πρώτο και καλύτερο με βάση τα στοιχεία του πλέον αξιόπιστου μετρητή της επισκεψιμότητας, του μοναδικού φορέα που αποδέχονται οι ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι φορείς: της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ENEΔ).

Από το πρωί της Τετάρτης, το site zοugla.gr του γνωστού και μη εξαιρετέου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι το Αlexa, δηλαδή η πιο ευάλωτη υπηρεσία μέτρησης και κατάταξης των site παγκοσμίως, φέρνει το zougla.gr στην πρώτη χιλιάδα των sites σε όλο τον κόσμο! Επικαλούμενος το ίδιο μέσο μέτρησης, ο mr… Ζοugla παλιότερα είχε υποστηρίξει ότι ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμα και τον κολοσσό που ονομάζεται BBC, πιστεύοντας ότι κάπως έτσι θα ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου αλλά και των διαφημιστικών εταιρειών, με προφανή στόχο μεγαλύτερο μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς. Ή πιο απλά, ακόμη περισσότερο χρήμα.

Ανάλογο στόχο και φυσικά με το ίδιο μέσο (Alexa) προσπαθούν να πετύχουν εδώ και καιρό τόσο το makeleio.gr όσο και το newpost.gr αλλά και το iefimerida.gr, τα οποία κατά σύμπτωση αρνούνται, όπως και το zougla.gr, να μπουν στην ΕΝΕΔ, στη μοναδική αξιόπιστη και αδιαμφισβήτητη λίστα της επισκεψιμότητας των sites στην Ελλάδα. Το γιατί το αντιλαμβάνεστε εύκολα…

Αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ο τρόπος λειτουργίας του περίφημου Alexa, το οποίο… μπάζει από παντού.

Και εξηγούμαστε: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Alexa κάθε φορά που γράφεται η λέξη «Ζούγκλα» ή η λέξη «Μακελειό» στο διαδίκτυο, πιστώνει ένα «κλικ» στα αντίστοιχα sites. Με δυο λόγια, κάθε φορά που κάποιος θα θελήσει να ακούσει το «Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν» του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, θα πιστώσει ένα «κλικ» στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Αξιοπιστία, όχι αστεία. Κάπως έτσι το zougla.gr και όχι το BBC θα μπορούσε να προσπεράσει ακόμα και την Google.

Το ακόμα πιο σκανδαλώδες; Όπως αναφέρει το ίδιο το Alexa, για να διεξάγει τις μετρήσεις του αξιοποιεί όποιον κατεβάσει το toolbar Αlexa στον υπολογιστή του…

Προφανώς είτε επειδή θέλει να γίνει και ο ίδιος μέρος του δείγματος μέτρησης, είτε επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμπληρώσει ή να εξασφαλίσει το εισόδημα του.

Πως; Καθορίζοντας με ομαδικές επισκέψεις στο site που «επενδύει» την άνοδο της επισκεψιμότητάς του και κατά συνέπεια την άνοδο στη περίφημη λίστα του Alexa, η οποία μάλιστα επιτυγχάνεται χωρίς οι επισκέπτες να είναι απαραίτητα από την Ελλάδα.

Μπορούν κάλλιστα δηλαδή να ανεβάζουν το site σου αναγνώστες από την Ταϊβάν, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Όπου υπάρχουν δηλαδή πρόθυμοι και «φτηνοί» αναγνώστες ή ακόμη και «ρομποτάκια» που σου αυξάνουν τα κλικς με ρυθμό πολυβόλου ώστε να χτυπήσεις την πόρτα των διαφημιστικών εταιρειών με αξιώσεις, ακόμα κι αν η επισκεψιμότητα σου δεν πιάνει ούτε το… λήγοντα του NΕWSBOMB.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι όπως καρπώνονταν κάποτε τις κρατικές διαφημίσεις στις εφημερίδες των 500 φύλλων την εβδομάδα θα συνεχίσουν με πειρατικές λογικές να παρουσιάζουν ψεύτικες πρωτιές και στο Ίντερνετ είναι πολύ γελασμένοι.

Τους προκαλούμε μάλιστα να γίνουν μέλη της ΕΝΕΔ και να αποδείξουν την «πραγματική αξία τους» όχι μόνο στη διαφημιστική αγορά αλλά κυρίως στον κόσμο που είναι ο μόνος αδιάψευστος κριτής όλων μας. Εκεί δηλαδή που το NEWSBOMB είναι πρώτο και καλύτερο εδώ και ενάμιση χρόνο. Και θα συνεχίσει να είναι…

Σχετικές ειδήσεις