MEDIA

Η συμφωνία στο Eurogroup στις σημερινές εφημερίδες

Η συμφωνία στο Eurogroup στις σημερινές εφημερίδες

Η άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες που ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η συμφωνία στο Eurogroup που χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "130 δισ. ευρώ το δάνειο 107 δισ. ευρώ το "κούρεμα" στην παγωμένη Ελλάδα!..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Σαμαράς, Παπανδρέου, Μπακογιάννη, Παπούλιας και Παπαδήμος... Για καταστροφή μιλούν οι Παπαρήγα και Τσίπρας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φέρτε πίσω τα λεφτά που φυγαδεύσατε στο εξωτερικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυστηρή προειδοποίηση Βενιζέλου σε όσους σήκωσαν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες. Ποιος βουλευτής έβγαλε έξω 1 εκατομμύριο ευρώ ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αποικία συνταγματικώς κατοχυρωμένη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ούτε το αιμοβόρο ΔΝΤ δεν πιστεύει στη συνταγή διάσωσης. Η εξόφληση των δανειστών προτεραιότητα του ειδικού λογαριασμού. Και ασφυκτική εποπτεία από μόνιμο κλιμάκιο της Κομισιόν στην Αθήνα".

ΕΘΝΟΣ: "Κούρεμα και στα ομόλογα των πολιτών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες επενδυτές που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, θα χάσουν τις οικονομίες τους. Πρόκειται για 11.000 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική αξία των τίτλων τους υπολογίζεται σε 5,5 με 6 δισ.ευρώ. Το κούρεμα θα γίνει με την υλοποίηση του PSI".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σεραφείμ Πειραιώς: Προετοιμάζουν τον δρόμο για την έλευση του αντίχριστου!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλλο αντισιωνισμός και άλλο αντισημιτισμός. Ο ρόλος της Αριστεράς στη νέα εποχή. Ποιά τα νέα πρόσωπα, που θα 'ναι ανάχωμα στη νέα Τάξη; ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "3 γκρίζες ζώνες στη συμφωνία διάσωσης ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ψιλά γράμματα και τα χοντρά λάθη του νέου πακέτου βοήθειας.1.Κουρεύουν το χρέος 107 δισ.ευρώ και συγχρόνως ζητάνε 33 δισ.ευρώ από τους Ελληνες πολίτες μέσα σε 3 χρόνια. 2.Ανέφικτος στόχος η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,6 δισ.ευρώ το 2013, ενώ το 2011 είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 5 δισ.ευρώ. 3.Προβλέπουν με το... έτσι θέλω ανάπτυξη το 2013, ενώ νομοθετούν περικοπές εισοδημάτων και αυξήσεις φόρων ".

ΕΣΤΙΑ: "Η χώρα μπορεί να απογειωθή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εχαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες τα χαράματα στις Βρυξέλλες ως ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Και πράγματι είναι. Αν η χώρα αξιοποιήση την ευκαιρία που της παρέχεται, όχι μόνον θα σωθή αλλά μπορεί και να απογειωθή".

Η ΑΥΓΗ: "Δεν δεσμεύει τον λαό η συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες γενιές. Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί απώλεια κυριαρχίας, παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάσα η δανειακή σύμβαση αλλά χωρίς μέτρα ανάπτυξης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εγκρίθηκε το πακέτο βοήθειας των 130 δισ.ευρώ προς τη χώρα μας, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία εθελοντικής ανταλλαγή ομολόγων (PSI) η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα κλειδιά της νέας συμφωνίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με μια ιστορική συμφωνία, που επετεύχθη χθες τα ξημερώματα στο Eurogroup η Ελλάδα εξασφάλισε τη διαγραφή χρέους 107 δισ.ευρώ και ένα νέο πακέτο βοήθειας 130 δισ. ".

Η ΝΙΚΗ: "Ποια επαγγέλματα δίνουν δουλειά στο εξωτερικό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ευκαιρίες για καριέρα που βάζουν τέλος στην κόλαση της ελληνικής ανεργίας. Ποιες είναι οι χώρες που εξασφαλίζουν γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον πάγο για πολλά χρόνια η Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 βλέπει τώρα η ΕΕ δίνοντας νέα αναβολή. Ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία η συμφωνία στο Eurogroup επανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό. Ευ.Βενιζέλος:οι εταίροι μας θα μας στηρίξουν μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού η απόφαση του Γιούρογκρουπ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Το δάνειο θα δοθεί ολόκληρο στην αποπληρωμή του χρέους. Η επιδίωξη για πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ακόμη πιο δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, έργα υποδομών που έχουν σχέση με τη λαϊκή κατοικία, με την αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα κλπ. ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φέρτε πίσω τα λεφτά!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " την επιστροφή των καταθέσεων που αποσύρθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις ελληνικές τράπεζες ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από τη συμφωνία στο Eurogroup που ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη".

City Press: "Μετά την "ανάσα" ο λογαριασμός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά από σχεδόν 13 ώρες διαβουλεύσεων, το Eurogroup κατέληξε χθες τα ξημερώματα σε οριστική απόφαση σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους".

Metro: "Αγώνας αντοχής μέχρι... το 2020".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Παπαδήμος από τους υπουργούς. Παράθυρο για ανάπτυξη εντός του 2013. Βενιζέλος:επιστροφή στις αγορές το 2014".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριξη διαρκείας μέχρι την επάνοδο στις αγορές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εξαντλείται με τη χρηματοδότηση των 130 δισ.ευρώ. Ο Ευ.Βενιζέλος γνωστοποίησε τη δέσμευση των εταίρων για βοήθεια και μετά την 1.1.2015 ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ιστορική διάσωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοφανής στήριξη με πακέτο πάνω από 237 δισ.- Ανάχωμα στη χρεοκοπία. Δάνειο 130 δισ. και διαγραφή χρέους ύψους 107 δισ. Αποφεύγεται η άτακτη χρεοκοπία. Στόχος η επανεκκίνηση της οικονομίας ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αγώνας δρόμου 9 ημερών για προαπαιτούμενες ενέργειες και εφαρμοστικούς νόμους ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αγώνα δρόμου εννέα ημέρων καλείται να επιδοθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει έως τις 29 Φεβρουαρίου τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την οριστική υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μετά τη συμφωνία της Τρίτης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μια πρωτοφανής συμφωνία αλλά με τη γνωστή συνταγή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρωτοφανές πακέτο στήριξης που ενέκρινε το Eurogroup, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, ελπίζεται ότι αυτή τη φορά θα αποδειχθεί αρκετό για να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη κάτι που θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες".