MEDIA

«Οι πλούσιοι με φάρμακα και οι φτωχοί στον Kαιάδα»

«Οι πλούσιοι με φάρμακα και οι φτωχοί στον Kαιάδα»

Κραυγή αγωνίας από τους πολίτες που ζητούν μέσω δημοσκόπησης του newsbomb να μην επιτραπούν στην Ελλάδα τα γενόσημα φάρμακα, αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως.

Προνομιούχοι θα είναι σε λίγο καιρό όσοι μπορούν να αγοράζουν φάρμακα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης με τη διάλυση της δημόσιας υγείας και την έλευση γενοσήμων φαρμάκων από τριτοκοσμικές χώρες, οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες πολίτες.

Στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει αμφιβόλου ποιότητας και επάρκειας φάρμακα από χώρες όπως η Ινδία και το Μπαγκλαντές, οι περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (56,91%), δηλώνουν ότι τελικά στην Ελλάδα επιβάλλεται το δόγμα : Οι πλούσιοι με φάρμακα και οι φτωχοί στον Καιάδα.

Το 29, 2% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης προκαλεί την πλήρη αποδόμηση της Δημόσιας Υγείας.

Μετά τις ελλείψεις σε ιατρικά είδη, σε προσωπικό και την υπολειτουργία των νοσοκομείων, η εισαγωγή γενόσημων φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως δίνει τη χαριστική βολή στην ήδη διασωληνωμένη Υγεία .

Το 11,53% θεωρεί ότι το μέτρο των γενοσήμων θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της υπερ-συνταγογράφησης, ενώ μόλις το 2,36%, απαντά πως «η οικονομική κατάσταση στη χώρα δεν της επιτρέπει άλλες κυρώσεις».

Η δημοσκόπηση του newsbomb αποδεικνύει την απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.