MEDIA

Το ελληνικό θρίλερ στα διεθνή ΜΜΕ

Το ελληνικό θρίλερ στα διεθνή ΜΜΕ

Δραματικούς τόνους χρησιμοποιούν και σήμερα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, μία ημέρα μετά το «ναυάγιο» σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Τόσο στις έντυπες εκδόσεις όσο και στις ηλεκτρονικές τους, οι μεγαλύτερες ξένες εφημερίδες έχουν ως πρωτοσέλιδο θέμα την Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι ότι οι γερμανικές εφημερίδες σήμερα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας έμφαση στο τι θα γίνει πλέον με τις καταθέσεις των Ελλήνων, με δεδομένο το φαινόμενο που παρατηρήθηκε από τις αρχές της εβδομάδας με αναλήψεις από τα τραπεζικά γκισέ. Παράλληλα, κάποιοι θέτουν και το δίλημμα εκλογές ή ευρώ.

Η γερμανική Süddeutsche zeitung έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: Οι Έλληνες αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες

Σε ανάλογο ύφος και η επίσης γερμανική Handelsblatt: Έφοδος των Ελλήνων στις τράπεζες

hand

Στην ελληνική τραγωδία και την προειδοποίηση του Έλληνα ΠτΔ, κ.Παπούλια αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοσή του το Spiegel.

Η Wall Street Journal, «φωτογραφίζει» ως υπαίτιους του «ναυαγίου» τους κ.κ. Τσίπρα, Βενιζέλο και Σαμαρά, ενώ χαρακτηρίζει αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ.

Το αγγλόφωνο RT αναφέρεται στην αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και στις νέες εκλογές.

rt-g

Ακόμα πιο σκληρό το πρωτοσέλιδο της Telegraph: Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής με την Ευρώπη προετοιμάζεται για την άτακτη χρεοκοπία της

Guardian: H Ελλάδα αντιμέτωπη με το σκληρό δίλημμα εκλογές, ή έξοδος από το ευρώ

gur-draxmi

ΒΒC: Καταιγίδα ενόψει... Μετά από ημέρες αβεβαιότητας, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα μονοπάτι που και οι πολιτικοί και οι πολίτες ήθελαν να αποφύγουν

bbc-new

Financial Times: Με τρία άρθρα αναφέρονται στην Ελλάδα. Πόσο θα πληγεί ο σκληρός πυρήνας του ευρώ από πιθανή έξοδο της Ελλάδας. Μέρκελ και Ολάντ ξορκίζουν το φόβο της Ελλάδας, καθώς και στην αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης.

Reuters: Υπηρεσιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει να οδηγήσει την Ελλάδα στην "επικίνδυνη" επανάληψη της ψηφοφορίας

reuters-may