MEDIA

Bild: Πώς βιώνουν οι τουρίστες την ελληνική κρίση

Bild: Πώς βιώνουν οι τουρίστες την ελληνική κρίση

Τις εμπειρίες των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα της κρίσης αναζητά η γερμανική εφημερίδα «Bild», «μια χώρα στο χείλος της καταστροφής», όπως τη χαρακτηρίζει.

Η εφημερίδα εντόπισε Γερμανούς που βρέθηκαν ήδη στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού και τους ρώτησε πώς βίωσαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Το ζεύγος Γκότμαν, 43 και 41 ετών, απαντά: «Πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην Κρήτη, όμως πολλά έχουν αλλάξει λόγω της κρίσης. Κλειστά μαγαζιά και λίγος κόσμος στις ταβέρνες. Μας λυπεί αυτή η εικόνα, όμως εμείς θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε».

Δύο 15χρονες μαθήτριες, η Βαλεντίνα και η Σάρα, λένε: «Είχαμε προετοιμαστεί (για αρνητικές αντιδράσεις) πριν έρθουμε στην Κρήτη για διακοπές, όμως οι Έλληνες ήταν υπερ-ευγενικοί απέναντί μας. Δεν υπήρχε κανένα ίχνος εχθρότητας προς τους Γερμανούς».

Η οικογένεια Μάιερ μιλά για την πρωτεύουσα: «Η εικόνα της Αθήνας ήταν σοκαριστική. Είναι πολύ λυπηρό που κλείνουν μαγαζιά, η βόλτα για ψώνια δεν είναι πια ευχάριστη. Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πρέπει να γυρίσουν στη δραχμή».