Οι περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Tα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον πρωτοσέλιδο Τύπο είναι τα σενάρια, το παρασκήνιο και οι τριβές για την πρώτη σχηματοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014
Οι περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ στα σημερινά πρωτοσέλιδα
6'

και οι δημοσιονομικές αποκλίσεις που διαπιστώνει έκθεση του ΔΝΤ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τέρμα σπατάλες και γραφειοκρατία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρεις ημέρες μετά τη σύσκεψη που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για ένα πιο μικρό και ευέλικτο κράτος, ο Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που απέστειλε χθες προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του, διαμηνύει: «Πατάξτε εδώ και τώρα τη γραφειοκρατία και τις σπατάλες»".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατέστρεψε την Ιταλία το ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μπερλουσκόνι, Λέγκα του Βορρά και βιομήχανοι ετοιμάζονται για επιστροφή στη Λιρέτα. Η Μέρκελ οδηγεί στην καταστροφή των Ελλάδα και ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φάρμακα επικίνδυνα για τους μη έχοντες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επικίνδυνα φάρμακα αντίγραφα από τρίτες χώρες για τους μη έχοντες (και είναι πλέον παρά πολλοί) με συνταγή δια χειρός τρόικας έρχονται να αλώσουν την ελληνική αγορά!".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο κούρεμα σε συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η εξοικονόμηση δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή διετία, περνά μέσα από μειώσεις των αποδοχών στα υψηλά κλιμάκια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Προβλέπονται περικοπές μεγάλων συντάξεων περιορισμοί των εφάπαξ, αναπροσαρμογές στα κοινωνικά επιδόματα, καθώς και μισθολογικό ψαλίδισμα για τους υπαλλήλους Οργανισμών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Η Κωνσταντινούπολη είναι έτοιμη για να παρθεί!!!». Αγνωστη προφητεία του Αγίου Ορους από το 1866".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία προφητεία που βρέθηκε κάποτε στο Αγιο Ορος και που φέρει πάνω της την χρονολογία 1866 και που είναι «μόνον δια την Ελλάδα» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την εποχή μας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις σε 14 ημέρες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρέχουν οι αιτήσεις για 4.623 θέσεις εποχικών. Οι 3.637 θέσεις θα διατεθούν μέσω ΜΚΟ και οι 986 θα καλυφθούν με συμβασιούχους. Το προσωπικό θα εργαστεί σε δήμους, μουσεία, νοσοκομεία και στον ΟΚΑΝΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Αισθητή η μείωσις του τουρισμού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας παρατηρείται εφέτος αισθητή μείωσις των ξένων τουριστών. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν η νέα υπουργός Τουρισμού, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, και οι φορείς του τουρισμού να αναστείλουν την πτωτική τάση, η ζημιά για εφέτος φαίνεται ότι έχει επέλθει".

Η ΑΥΓΗ: "Κάθε μέρα προσθέτουν δισ. και μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να μείνει κολλημένη στην αφετηρία κινδυνεύει η κυβέρνηση, καθώς ο δρόμος του υπάκουου μαθητή που θέλησε να ακολουθήσει αποδεικνύεται εξ αρχής αδιέξοδος. Στη χθεσινή έκθεσή του για την οικονομία το ΔΝΤ εκτιμά ότι η απόκλιση του πρωτογενούς ελλείμματος το 2012 θα είναι 4 δισ. και όχι 2 δισ. ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Μείωση προστίμων για να αναθερμανθεί η διαδικασία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ουσιαστικά, η διαδικασία έχει παγώσει, καθώς πολίτες και μηχανικοί εξακολουθούν να προβληματίζονται από αρκετές διατάξεις του νόμου, όπως και από το υψηλό κόστος τακτοποίησης".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Επανάσταση βλέπει το ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον πλήρη εκτροχιασμό του φετινού Προϋπολογισμού επιβεβαιώνει η έκθεση του ΔΝΤ, αφήνοντας μάλιστα ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να ζητηθεί η λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με το δεύτερο Μνημόνιο. Ωστόσο, το ΔΝΤ, υπολογίζοντας ότι το χρέος θα σκαρφαλώσει στο 162,9% του ΑΕΠ, προειδοποιεί για «κούραση» του πολιτικού συστήματος και του πληθυσμού και αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται κοινωνική έκρηξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφο Μαξίμου σε υπουργούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τελεσίγραφο προς τους υπουργούς ότι θα πρέπει να υποδείξουν οι ίδιοι περικοπές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 11,6 δισ. ευρώ τη διετία 2013-14, άλλως την ευθύνη θα αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποστέλλει το Μαξίμου".

Η ΝΙΚΗ: "Ασφαλίστε τα λεφτά σας σε σίγουρα καταφύγια".

Η εφημερίδα γράφει "οι προτάσεις των διαχειριστών κεφαλαίων για χρυσό και χρυσές λίγες. Ποιές είναι οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα που μηδενίζουν τους κινδύνους. Τι πρέπει να ξέρετε για τα ομόλογα και τις καταθέσεις εξωτερικού".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Μαχαίρι» σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεταθέτοντας χρονικά την πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα σκληρό αγώνα δρόμου, χωρίς περιθώρια ελιγμών, προκειμένου το προσεχές δεκαήμερο να οριστικοποιηθούν μέτρα ύψους άνω των 16 δισ. ευρώ που θα συζητηθούν με την τρόικα στις 23 Ιουλίου, οπότε οι πιστωτές καταφθάνουν στην Αθήνα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση σε μισθούς - συντάξεις - υγεία - κοινωνικά επιδόματα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τα μέτρα ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ για την εφαρμογή του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2013 - 2014, σημαίνουν σφαγείο σε προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν σε Υγεία (νοσήλια, φάρμακα), Παιδεία κ.α., μαζικά λουκέτα και σαρωτικές αναδιαρθρώσεις σε οργανισμούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μαχαίρι 3 δισ. στα επιδόματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλο μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση για να κλειδώσει η εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Τα χθεσινά τετ α τετ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με οκτώ υπουργούς έδειξαν ότι η εξίσωση είναι παραπάνω από δύσκολη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "5.000 θέσεις για νέους στην ΕΕ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ατολμία από υπουργούς για μείωση των δαπανών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δυστοκία στη μείωση δαπανών, που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2-14, καταγράφεται στις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους υπόλοιπους υπουργούς".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τριβές υπουργών για τις περικοπές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο «παραπέντε» της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, αύριο, και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έλευση της τρόικας στην Αθήνα «φουντώνει» το παρασκήνιο και οι τριβές μεταξύ υπουργών για την πρώτη σχηματοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014¨.

ΚΕΡΔΟΣ: "Η μία τρύπα μετά την άλλη... ΔΝΤ: Στα 4 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα αν δεν ληφθούν μέτρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον πυρετό των συσκέψεων για τη σχηματοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ να ανταγωνίζεται τη θερμοκρασία του καύσωνα, το ΔΝΤ ανακάλυψε χθες νέα δημοσιονομική απόκλιση ύψους δύο δισ. ευρώ, υποβάλλοντος το οικονομικό επιτελείο στο μαρτύριο της λερναίας... τρύπας!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τρόικα: «Ναι» σε λιγότερο Δημόσιο χωρίς απολύσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εφικτό θεωρεί και η τρόικα τον περιορισμό των απασχολουμένων στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις, έως το 2015, κατά περίπου 140 χιλιάδες, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνει έκθεση τεχνοκρατών της για την πορεία της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα για τα επόμενα 3 χρόνια".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή