MEDIA

Θύελλα φέρνει στην ΕΡΤ ο Κ. Σπυρόπουλος

Θύελλα φέρνει στην ΕΡΤ ο Κ. Σπυρόπουλος

Εξέγερση στην Αγία Παρασκευή, από την τοποθέτηση του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, με την προϋπηρεσία στη ΜΚΟ «για την υποστήριξη του ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ»! Προωθεί ήδη εκλεκτούς και αποκεφαλισμούς στελεχών

Την ώρα που πολλοί πίστευαν σε μια ριζική αλλαγή στην κρατική τηλεόραση στα πρότυπα των ξένων μεγάλων καναλιών, μια κομματική τοποθέτηση έρχεται να δημιουργήσει μια μεγάλη αναταραχή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η τοποθέτηση του Κώστα Σπυρόπουλου, ενεργού μέλους της ΔΗΜΑΡ, στη θέση του γενικού διευθυντή τηλεόρασης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα στελέχη της ΕΡΤ που πίστεψαν πως είναι καιρός να απαλλαγεί η κρατική ραδιοτηλεόραση από τους κομματικούς στρατούς και από τον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο.

Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στο ότι δεν είναι δυνατό να αλλάξει κάτι στην κρατική τηλεόραση με ανθρώπους από το παρελθόν που ταυτίστηκαν με κομματικές επιλογές και προσλήψεις. Ένα παρελθόν γεμάτο με αναπάντητες καταγγελίες αυθαιρεσιών, δικαστικές παρεμβάσεις για παρανομίες, διαχειριστικά σκάνδαλα και έλλειψη αξιοπιστίας στην ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Ο κ. Σπυρόπουλος είναι ένα πρόσωπο που έρχεται από το παρελθόν καθώς ήταν γενικός διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΤ1 από το 2004 έως το 2008. Τι διαφορετικό έχει να δώσει από εκείνη την περίοδο και τι έχει αλλάξει από τότε; Αυτό το ερώτημα θέτουν πολλοί στην Αγία Παρασκευή, οι οποίοι αναρωτιούνται σκωπτικά αν ο κ. Σπυρόπουλος επιλέχθηκε για να εμπλουτίσει την ΕΡΤ με την... πολύτιμη εμπειρία του από τη μη κυβερνητική οργάνωση «για την υποστήριξη του ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ», στην οποία είχε ενεργό δράση. Όμως η μεγάλη αιτία της αναταραχής στην ΕΡΤ είναι οι ανακατατάξεις που προκαλεί η συγκεκριμένη τοποθέτηση για αλλαγές στην ιεραρχία των ειδήσεων καθώς ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται διατεθειμένος να τοποθετήσει δικά του πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά. Μάλιστα από ορισμένους που πρωταγωνίστησαν στην πρόσφατη θετική εικόνα της ΕΡΤ στις εκλογές, εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη στην περίπτωση που αποπεμφθούν από τον κ. Σπυρόπουλο προκειμένου να τοποθετηθούν οι εκλεκτοί του.

Ειδικότερα μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί με τον Γιώργο Κογιάννη ο οποίος δε δέχεται να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Ο κ. Κογιάννης δηλώνει πως δεν είναι κομματικό στέλεχος και επισημαίνει ότι υπό τη διεύθυνσή του η ΕΡΤ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ξεπέρασε σε τηλεθέαση τα ιδιωτικά κανάλια τη βραδιά εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Ο κ. Κογιάννης φέρεται διατεθειμένος, σε περίπτωση αποκεφαλισμού του, να προσφύγει στη δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν δεδικασμένες περιπτώσεις στελεχών της ΕΡΤ που δικαιώθηκαν για την απομάκρυνσή τους από διοικητικές θέσεις.

Πιέσεις για παραιτήσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν οι άνθρωποι του κ. Σπυρόπουλου, δέχονται και άλλα στελέχη των ειδήσεων τα οποία σε περίπτωση που αποπεμφθούν δηλώνουν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΜΚΟ, κομματικές περγαμηνές, «εκλεκτοί» που εκπαραθυρώνουν στελέχη με αποδεδειγμένη εμπειρία... Μια από τα ίδια, που –όπως λένε οι κακές γλώσσες- συνιστούν εγγύηση για την αποτυχία της κρατικής τηλεόρασης.