MEDIA

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι αλλαγές που επέρχονται στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων με νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης, η ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και οι αναμενόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ληστεύουν και τους πολύτεκνους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δώρον άδωρον ενδέχεται να αποδειχτεί το περίφημο πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ, καθώς κινδυνεύει να φορολογηθεί στην κλίμακα των μισθωτών, με συντελεστή έως 40%, με αποτέλεσμα να υπομείνουν μόνο 300 ευρώ για τον δικαιούχο!".

ΕΘΝΟΣ: "Νέος χάρτης για ωράριο, καύσιμα, αγορά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς επέρχονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και οι τροποποιήσεις στο ωράριο αποσκοπούν στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη βελτίωση του τουρισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Νευροχειρουργός του Χαρβαρντ: «Υπάρχει Παράδεισος και τον... είδα»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο διάσημος καθηγητής Έμπεν Αλεξάντερ, ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για την ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα επτά ημερών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυξήσεις 30% ζητάει η ΔΕΗ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρωτοχρονιάτικο «δώρο» η πρώτη επιβάρυνση, 1η Ιουλίου η τελευταία για να καλυφθεί το... κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μνημονιακή υποχρέωση η αναπροσαρμογή των τιμολογίων. Εξαιρούνται από το νέο χαράτσι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες".

ΕΣΤΙΑ: "Ο στραγγαλισμός της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι φόροι στραγγάλισαν την ελληνική οικονομία. Αυτό προκύπτει αβίαστα από τα στοιχεία για την εξέλιξη του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ), σε συνδυασμό με το ύψος των φόρων και των φορολογικών εσόδων. Όσο ηυξάνετο η φορολογία, τόσο έπεφτε το ΑΕΠ και ο παραγόμενος εθνικός πλούτος. Αλλά αντί οι κυβερνώντες να πράξουν το αυτονόητο και να περιορίσουν την συμμετοχή του δημοσίου τομέως στο ΑΕΠ, προσπαθούσαν να καλύψουν το κενό με περαιτέρω φόρους. Έτσι οδήγησαν την οικονομία σε μαρασμό και εκτίναξαν την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη".

Η ΑΥΓΗ: "Βορά στην αγορά η αργία της Κυριακής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κατάργηση της αργίας της Κυριακής για όλα τα καταστήματα έως 250 τ.μ., με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα και τις «αλυσίδες», ισοδυναμεί όχι μόνο με χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ούτως ή άλλως μαστίζονται από την κρίση, αλλά και με κατάργηση της προσωπικής ζωής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναστέλλουν την καταβολή συντάξεων λόγω υπέρβασης των πλασματικών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αναστολή των συντάξεων που καταβλήθηκαν ύστερα από αναγνώριση πλασματικών χρόνων περισσοτέρων από αυτών που ορίζει ο νόμος προχωράει το ΙΚΑ. Μάλιστα, όπως τονίζει σε σχετική του εγκύκλιο, θα αναζητηθεί και η εξόφληση όλων των συντάξεων που χορηγήθηκαν στον συνταξιούχο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σβήνουν τα φώτα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο ηλεκτροσόκ περιμένει από τον επόμενο μήνα περίπου 7 εκατ. νοικοκυριά, καθώς η ΔΕΗ ζητάει μεσοσταθμικές αυξήσεις 25% για το 2013. Εκατομμύρια νοικοκυριά, με χαμηλές και μεσαίες καταναλώσεις, μπορεί να επιβαρυνθούν με αυξήσεις που θα ξεπεράσουν και το 30%-40% μέσα στο επόμενο έτος. Αντίθετα, οι εύποροι καταναλωτές με υψηλές καταναλώσεις δεν αποκλείεται να δουν και μειώσεις".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Στενό μαρκάρισμα της μαφίας στα κρατικά λαχεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει "ο βίος και η πολιτεία της εταιρείας «Scientific Games», που αποτελεί μετεξέλιξη επιχειρηματικών σχεδίων του μαφιόζου-θρύλου Λάκι Λουτσιάνο. Η συνεργασία με τον Σωκράτη Κόκκαλη, η πονεμένη ιστορία με το Ξυστό την περίοδο 1999-2003 και τα δισ. που έχασε το ελληνικό Δημόσιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοιχτά και τις Κυριακές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δυνατότητα να λειτουργούν μικρά εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου με κάποιες προϋποθέσεις δίνει ο νέος αγορανομικός κώδικας, προκαλώντας, ωστόσο, την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Η ΝΙΚΗ: "10 τρόποι κουρεύουν κάρτες-στεγαστικά".

Η εφημερίδα γράφει "τα δυνατά χαρτιά που έχουν στα χέρια τους οι υπερχρεωμένοι. Κινηθείτε έξυπνα και φέρτε τη δόση του δανείου στα μέτρα σας. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες στα ψιλά γράμματα που πρέπει να προσέξετε".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Χαριστική βολή» η Κυριακή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο. Επίσης ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Επιστροφή φόρου τέλος!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το τέλος της επιστροφής φόρου σηματοδοτεί η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για διεύρυνση της φοροδιαφυγής. Εκτιμάται ότι οι επιστροφές, που φέτος αφορούν μόνο έναν στους δέκα φορολογουμένους, του χρόνου θα αφορούν έναν στους εκατό...".

6ΜΕΡΕΣ: "Μειώσεις σχολών-εισακτέων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και με θολά κριτήρια καθορίζεται το τοπίο σχετικά με την τύχη των πανεπιστημίων της χώρας, διαμορφώνοντας συνθήκες πλήρους σύγχυσης για τους υποψηφίους των επικείμενων πανελλαδικών εξετάσεων".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ανοικτά εμπορικά όλες τις Κυριακές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με το νέο αγορανομικό Κώδικα δίνεται η δυνατότητα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα με συνολική επιφάνεια μικρότερη των 250 τ.μ., τα οποία πρέπει να μη συνδέονται, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, με αλυσίδα καταστημάτων και να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «shop in a shop.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρώτα θύματα της φθηνής ζέστης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Παράταση... στις τράπεζες για ομόλογα 5-6 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο την επίτευξη υψηλότερης συμμετοχής, κυρίως από πλευράς των ελληνικών τραπεζών, η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group αποφάσισε την παράταση του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους μέχρι σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι. Αυτό γνωστοποιήθηκε χθες από τον Οργανισμό διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και ο επικεφαλής Στ. Παπαδόπουλος προειδοποίησε τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά σε αυτά τα επίπεδα τιμών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγει η αγορά. Απόφαση-σταθμός για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές".

Η εφημερίδα σημειώνει "την απελευθέρωση του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς με τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου προχωρεί η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η αργία της Κυριακής καθιερώθηκε το... 1908".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοικτά τις Κυριακές τα μικρά καταστήματα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να είναι από τις αρχές του 2013 τα εμπορικά καταστήματα το συνολικό εμβαδόν των οποίων δεν ξεπερνά τα 250 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με το ν/σ για το νέο αγορανομικό κώδικα που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης".