MEDIA

«Βαρύ κλίμα» στην ΕΡΤ για τον Λιάτσο μετά τη συγνώμη στον Καμμένο

«Βαρύ κλίμα» στην ΕΡΤ για τον Λιάτσο μετά τη συγνώμη στον Καμμένο

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην ΕΡΤ η συγνώμη του Αιμίλιου Λιάτσου, στον Πάνο Καμμένο για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παρασκευή+13».

Στη χτεσινή εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Λιάτσος εμφανίστηκε μεταμελημένος και ζήτησε συγνώμη για τα αναληθή δημοσιεύματα της εφημερίδας του.

Η Δημόσια τηλεόραση θέτει θέμα επαγγελματικού κύρους και τήρησης της δεοντολογίας που «πρεσβεύει» η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εφημερίδας «Παρασκευή+13» ο νυν διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ κατηγορούσε τον κ. Καμμένο ότι είχε παίξει στο Χρηματιστήριο σχεδόν 10 δισ. δραχμές αποκομίζοντας κέρδη 1 δισ. Γι' αυτό το λόγο ο κ. Καμμένος είχε υποβάλλει τον προηγούμενο Μάρτιο μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του τότε εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας θεωρώντας ότι είχε στόχο να πλήξει το κύρος του κόμματός του και τον ίδιο. Τον Απρίλιο ο κ. Λιάτσος είχε συλληφθεί μετά από μήνυση της συζύγου του κ. Καμμένου για παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει από την Παρασκευή+13 με τα οποία η εφημερίδα υποχρεωνόταν να μην αναφέρει το όνομά της. Τότε, κ. Λιάτσος επέμενε ακόμα ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του ήταν αληθή.

Έκτοτε, η «Παρασκευή+13» έκλεισε και ο κ. Λιάτσος ανέλαβε γενικός διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ, δηλαδή υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη δημόσια τηλεόραση.

«Το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων...Με την έννοια αυτή ζητώ συγνώμη», δήλωσε ο κ. Λιάτσος.

Ο κ.Καμμένος δέχτηκε τη συγνώμη του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ, ωστόσο το κλίμα για τον κ. Λιάτσο έχει «βαρύνει» στη Μεσογείων.