MEDIA

Τρέμουν τους οικονομικούς εισαγγελείς οι καναλάρχες

Τρέμουν τους οικονομικούς εισαγγελείς οι καναλάρχες

Εκφράζονται φόβοι ότι η έρευνα για το δάνειο του Μεγάλου Καναλιού θα προκαλέσει δεδικασμένο και θα οδηγήσει σε «αποκαθηλώσεις»

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν οι καναλάρχες τις εξελίξεις στην έρευνα που διεξάγεται για το δάνειο του MEGA, η οποία διατάχθηκε προ ημερών από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την επιχείρηση κάθαρσης στο χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η οποία εννοείται πως θα τους προκαλούσε τεράστια οικονομικά πλήγματα, άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον της δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως εξάντλησε κάθε αυστηρότητα και ότι δήθεν τα «βάζει» με έναν κλάδο που αν και μαστίζεται από την κρίση προσφέρει «κοινωνικό έργο», διατηρώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας!

Είναι λογικός ο πανικός τους, αφού τόσα χρόνια επιδίδονταν χωρίς προβλήματα σε περίεργα «αλισβερίσια» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εξασφαλίζοντας προκλητικά προνόμια και κυρίως τεράστιες χρηματοδοτήσεις που τώρα κινδυνεύουν να χαθούν.

Αλλά δεν είναι μόνο το οικονομικό κόστος που φοβούνται οι καναλάρχες. Αυτό που κυριολεκτικά τους έχει τρομοκρατήσει και τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους, είναι το δεδικασμένο που μπορεί να δημιουργηθεί από την υπόθεση του MEGA.

Μια εξέλιξη δηλαδή που θα δώσει το «ελεύθερο» στους εισαγγελείς να εισβάλουν και σε άλλες μιντιακές επιχειρήσεις, με στόχο τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων τους, καθώς και της ροής των εσόδων τους.

Το ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης είναι ελπιδοφόρο γιατί αποδεικνύει ότι η «ασυλία» των βαρόνων τίθεται επιτέλους υπό αίρεση. Παράλληλα, όμως είναι ενθαρρυντικό, γιατί μπορεί να αποτελέσει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία και για τους κυβερνώντες, ώστε να πάψουν πλέον να είναι υποτακτικοί μπροστά στους βαρόνους των μίντια. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν θα το τολμήσουν!

Διαβάστε επίσης:

«Παγώνουν» τα χαράτσια στα κανάλια γιατί προσφέρουν ... κοινωνικό έργο!

Κυβέρνηση - Καναλάρχες: Το ταγκό της διαπλοκής

Παρέμβαση Πεπόνη για τα δάνεια του MEGA!