MEDIA

Τα διεθνή MME για τη διπλή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Τα διεθνή MME για τη διπλή δολοφονία στο Ν.Ηράκλειο

Εκτενείς αναφορές στη δολοφονία των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο, πραγματοποιούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Wall Street Journal ανέφερε το συμβάν, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία αναζητεί δύο υπόπτους που έφυγαν με μοτοσυκλέτα από την περιοχή, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Το Associated Press έγραψε ότι δύο μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης στην Αθήνα, «σε μια επίθεση που αξιωματούχοι εκτιμούν πως είναι μια τρομοκρατική επίθεση από την ακροαριστερά».

Το πρακτορείο σημείωσε ακόμη ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως «στόχο έχει τη δημοκρατία» στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε το Associated Press, η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις και η αντιτρομοκρατική ομάδα έχει αναλάβει τις έρευνες. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης «αλλά η Ελλάδα έχει ακόμη ενεργές ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για σειρά πυροβολισμών και βομβαρδισμών που προκάλεσαν το θάνατο σε δύο αστυνομικούς και έναν δημοσιογράφο».

Μάλιστα, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας χωρίς να τον κατονομάζει, το Associated Press ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος δήλωσε πως «εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο, αλλά οι ενδείξεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση».

Το Reuters σημείωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, μετά από τη δολοφονία ενός αντί-φασίστα μουσικού από μέλος της, το Σεπτέμβριο.

Η Daily Star του Λιβάνου σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για το βίαιο περιστατικό, σχολιάζοντας ωστόσο ότι δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα.

Η ιστοσελίδα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΧΑ χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση», κάνοντας λόγο και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική εκδοχή της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera είναι η εν ψυχρώ δολοφονία των μελών της ΧΑ.

«Αυξάνεται η πολιτική ένταση στην Ελλάδα: τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Αθήνα έξω από την έδρα του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα η Repubblica συνδέει την επίθεση με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών και μελών της ΧΑ, έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε επίσης:

Α. Γεωργιάδης: Τραγικά και συγκλονιστικά περιστατικά

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση της Χ.Α. για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Αντίποινα ή προβοκάτσια, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Δένδιας: Δε θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

ΑΝ.ΕΛ.: Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο

Βρέθηκε κλεμμένη μηχανή κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης