MEDIA

Γαλλικό...ενδιαφέρον για την Χερσόνησο!

Γαλλικό...ενδιαφέρον για την Χερσόνησο!
Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ανέπτυξαν σήμερα, στο γραφείο τους στις Γούρνες, ο Δήμαρχος Χερσονήσου ...

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ανέπτυξαν σήμερα, στο γραφείο τους στις Γούρνες, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός Alexandre Heraud μαζί με δημοσιογράφους του Γαλλικού Ραδιοφωνικού Σταθμού "France Culture" που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε θέματα πολιτισμού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πολιτιστική φυσιογνωμία του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα ο κ. Heraud ζήτησε να μάθει και να επιβεβαιώσει πως η Χερσόνησος μπορεί να αξιοποιήσει αυτήν τη φυσιογνωμία της, αυξάνοντας το ποσοστό των επισκεπτών, με ειδικά ενδιαφέροντα.

Στα πλαίσια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου είπε «η τόνωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της Χερσονήσου, που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χερσονήσου σε συνδυασμό με το φυσικό πλούτο και τις εξαιρετικές υποδομές φιλοξενίας είναι τα πλεονεκτήματα που αξιοποιούμε, προβάλλουμε και συστήνουμε στους επισκέπτες και στους εν δυνάμει επισκέπτες μας.

Είναι αντιληπτό ότι η στήριξη και η ανάπτυξη μιας οικονομίας όπως αυτής της Χερσονήσου - που βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό - μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος.

Ωστόσο, η διαχείριση ενός τουριστικού προορισμού αποτελεί ζήτημα τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους που καλούνται με δράσεις συνέργειας και συνάφειας να επιτύχουν κοινούς στόχους ως επίσης του επιχειρηματικού δυναμικού και της κοινωνίας της.

Απευθυνόμενος δε, δια μέσου του Γαλλικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, στους Γάλλους φίλους, διαβεβαίωσε ότι η επιλογή της Κρήτης και ιδιαίτερα της περιοχής της Χερσονήσου, ως τόπου διακοπών, εγγυάται την εκπλήρωση των μικρών και των μεγάλων προσδοκιών τους».

Aπό το cretalive.gr